Energiją taupančios lemputės perjunginėja televizoriaus kanalus?  (22)

Britanijoje vis dažniau girdima nusiskundimų, kad televizoriaus kanalai persijunginėja patys savaime. Vieni žmonės galvoja, kad sugedo televizoriaus valdymo pultas, kiti – kad namuose atsirado vaiduoklių, tačiau praktiškai niekas neįtaria, kad tikrosios kaltininkės yra elektrą taupančios lemputės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Energiją taupančios lemputės skleidžiamas spindulių spektras paveikia televizoriaus nuotolinio valdymo bloką, ir kanalai ima persijunginėti savaime. Pirmieji šią problemą pastebėjo kabelinės televizijos klientai Alistairas ir Emma Clementsai, rašo dailymail.co.uk.

Kai jie paskambino tiekėjui „Virgin Media“, jiems buvo paaiškinta, kad ši problema galėjo kilti dėl netoli televizoriaus įsuktų elektros energiją taupančių lempučių. Pakeitus lemputes padėtis pagerėjo, tačiau kanalai vis tiek kartais persijungia savaime, nors artimiausia elektros energiją taupanti lemputė įsukta kitame kambaryje.

Ekspertai teigia, kad šiuolaikinių dienos šviesos lempų skleidžiamą infraraudonąją šviesą elektros prietaisai painioja su nuotolinio valdymo pultelių komandomis. Jie įspėjo, kad nors patraukus ar pakeitus lempą, problema dažniausiai išsprendžiama, o kuo daugiau tokių lempų namie, tuo labiau padidėja tokių trikdžių tikimybė.

Tradicinės lemputės taip pat skleidžia infraraudonąją šviesą, tačiau jos nemirga, kaip kai kurios dienos šviesos lempos. Clementsai, kurie augina dvi mažametes dukras, užsisakė „Virgin Media“ paslaugas persikėlę į naujus namus Karšaltone, Sario grafystėje, o prieš du mėnesius pastebėjo, kad Samsung“ gamybos televizoriaus kanalai persijunginėja patys.

„Iš pradžių manėme, kad kanalai persijunginėja todėl, kad vaikai išterliojo mygtukus lipniais pirštais“, – pasakė E. Clements.

„Virgin“ atsiuntė inžinierių, kuris visų pirma paklausė, ar pora naudoja „Philips“ energiją taupančias lemputes. Jie atsakė teigiamai. „Virgin“ rekomendavo jiems pakeisti lemputes, o „Philips“ pareikalavo grąžinti lemputes jiems. „Philips“ konsultantas pasakė, kad problemą kelia tik senesnės gamybos dienos šviesos lempos.

Tačiau Clementsai teigia, kad nepaisant to, jog jie pakeitė lemputes, ir įsuko kito gamintojo dienos šviesos lempą kitame kambaryje, televizijos kanalai vis vien kartais persijunginėja savaime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(1)
(-1)

Komentarai (22)