"Nokia Lumia" ir "PureView" gaus vandenį atstumiančią dangą (Video)  (17)

Suomių kompanija "Nokia" pažadėjo, jog dės visas pastangas, kad jos ekspertų sukurtos naujausios technologijos iš laboratorijų persikeltų į būsimus "Lumia" ir "PureView" serijos išmaniuosius telefonus. Nežiūrint į tai, jog kompanijos ateitis atrodo gana niūriai, "Nokia" ketina pasiūlyti rinkai savo produkciją su naujomis, unikaliomis technologijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš naujovių, kuri bus panaudota būsimuose išmaniuosiuose telefonuose – tai taip vadinama „superhidrofobinė technologija“ (“Superhydrophobic Technology”). "Nokia" padalinio Vakarų Europai viceprezidento Conor Pierce teigimu, toks vandens „nekenčiantis“ paviršius suteiks telefonui hidrofobines savybes, kurias retai tepamatytume gamtoje.

Klausimas, kodėl vandens lašas raičiojasi ant lotoso lapo paviršiaus, jaudino jau daugelį mokslininkų kartų. Tačiau mūsų komanda iš Kembridžo sugebėjo surasti sprendimą. Nanotechnologijų dėka mes sugebėjome atkartoti savybę, kai paviršius atstumia vandens lašus. Mes ketiname panaudoti šią technologiją mūsų būsimuose išmaniųjų telefonų modeliuose“, – teigė Conor Pierce.

Kada pasirodys pirmieji Nokia telefonai su hidrofobine danga, kol kas nepranešama. Vis tik tikėtina, jog tokių išmaniųjų telefonų debiutas įvyks kartu su operacine sistema "Windows Phone 8 Apollo". Tokiu būdu, suomių kompanija „nušautų du zuikius“ vienu metu. aišku, kiek svarbi vartotojams bus nauja "Nokia" telefonų savybė, parodys tik laikas.

Daugiau apie minėtąją savybę žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: