"Microsoft" įsigyja didelių sensorinių ekranų gamintoją  (4)

Mes jau pripratome, jog sensorinis ekranas tapo neatsiejamu mobiliųjų įrenginių arba mokėjimų terminalų atributu, tačiau daug rečiau sutinkame sensorinius ekranus su didele įstrižaine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo atveju paminėtinas HP pavyzdys, kuri viena pirmųjų sugalvojo įdiegti į „All-in-One“ tipo darbo stotį – monobloką sensorinį ekraną, o taip pat pasiūlyti didžiulį monitorių, kurio įstrižainė siekia net 132“.

Kiti monoblokų gamintojai taip pat bando neatsilikti nuo HP ir siūlo savo sprendimus (Lietuvoje iš tokių galime sutikti, pavyzdžiui, ASUS, MSI). Šioje sferoje eksperimentuoja ir "Microsoft", kuri savo laiku pristatė didžiulius sensorinius stalus, pavadintus "PixelSense".

Sprendžiant iš „šviežio“ "Microsoft" pareiškimo, kompanijos susidomėjimas sensorinėmis technologijomis ir dideliais ekranais neišseko, kadangi programinės įrangos gigantas pranešė apie ketinimus įsigyti kompaniją "Perspective Pixel Inc." (PPI) – vieną iš labiausiai patyrusių programinės ir aparatinės įrangos gamintojų, kuris specializuojasi minėtų technologijų sferoje. Užpatentuotos PPI technologijos naudojamos švietimo, gynybos, viešojo sektoriaus valdymo, TV, projektavimo srityse. Apie finansinę sandorio pusė kompanijos nusprendė nutylėti.

"Microsoft" ketina naudoti PPI produktus kartu su savo partneriais ir siekia sukurti didžiulius sensorinius ekranus, veikiančius su "Windows 8" operacine sistema. PPI technologijų bagažas leis pagaminti iki 82“ įstrižainės sensorinius ekranus. Iš esmės, ekrano dydis apsiriboja vartotojo rankų ilgiu. Taip pat numatyta, jog naujieji ekranai palaikys "multi-touch" technologiją. Jungtinėse Valstijose PPI produkcija išpopuliarėjo 2008 metais, prezidento rinkimų metu, kai TV studijose atsirado didžiuliai sensoriniai ekranai, kurie ne tik kad po rinkimų nedingo, tačiau buvo pradėti naudoti ir kitose sferose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: