"Intel" tiki šviesia "ultrabookų"–transformerių ateitimi  (1)

Užteko įvairiems gamintojams paviešinti savo planšetinių kompiuterių ir įvairaus plauko "transformuotis" sugebančių ultrabookų su "Windows 8" kainas, tapo akivaizdu, jog konkuruoti su egzistuojančiomis planšetėmis, kurios naudoja kitokias programines platformas, jiems bus labai ir labai sunku (o galbūt ir beviltiška, kaip mano didžiausi skeptikai).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto portalas Wired, remdamasis procesorių giganto "Intel" atstovų komentarais, praneša, jog kompanija tiki, kad produktai – "tranformeriai" (t.y. nešiojamų ir planšetinių kompiuterių geriausias savybes apjungiantys kompiuteriai) pasižymės stabiliai paklausa. Visuomenės tyrimo apklausos rezultatai rodo, kad 75% vartotojų pirmenybę teikia nešiojamam kompiuteriui, tačiau 44% visų apklaustųjų pasiruošę darbuotis ir su transformuojamais įrenginiais. Akivaizdu, jog respondentai turėjo galimybę pasirinkti kelis atsakymų variantus vienu metu.

Savo ruožtu, "Intel" puikiai supranta, jog dauguma „transformerių“ negalės konkuruoti su planšetiniais kompiuteriais savo kaina, tačiau pasirinkimo buvimas ir platus siūlomų produktų kainų diapazonas vartotojams vis tiek patiks. Įrenginių su sensoriniais ekranais populiarumas ir toliau augs, todėl Intel įsitikinusi aktualumų tų produktų, kurie apjungs nešiojamų kompiuterių ir planšečių geriausias savybes. Susidomėjimas tokiais produktais bus pastebimas ir iš verslo segmento vartotojų.

Analitikų iš kompanijos "Gartner" teigimu, besitransformuojantys įrenginiai pasidarys populiarūs tik tuo atveju, jei jų kaina nusileis žemiau $700. Bet kokiu atveju, tokių produktų pasirodymas vartotojiškame sektoriuje sukurs gerą atmosferą, demonstruojančią inovacijų buvimą. O ar pasiteisins "Intel" viltys, kurios ultrabookų atžvilgiu kol kas taip pat ir liko viltimis, parodys ateitis.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: