„Google“ stato savo oro uostą  (6)

Kalifornijos San Chosė miesto savivaldybės atstovas pareiškė, kad mieste netrukus bus pradėta statyti privatų oro uostą. Užsakovas - „Google Inc.“, kurios pagrindinė būstinė įsikūrusi netoliese, Mountain View mieste Silicio slėnyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis, 82 milijonus dolerių kainuosiantis oro uostas reikalingas IT giganto vadovams: jie, reikia manyti, tiek daug ir taip dažnai skraido po šalį ir po pasaulį, kad jau nebeįstengia suderinti savo planų su esančių oro uostų skrydžių grafikais.

Čia vienu metu galima įžvelgti dvi svarbias tendencijas: pirma, Vakaruose privatus oro transportas tampa vis labiau ir labiau paplitęs. Tokie gigantai kaip „Google“ gali turėti ne tik nuosavų verslo lėktuvų parką, bet dargi nuosavą šiuolaikinį oro uostą. Šiaurės Amerikos ir Europos dangų raižo dešimtys (jei ne šimtai) tūkstančių privačių lėktuvų, skraidančių ne įprastiniais civiliniais maršrutais. Kitaip tariant, „auksinis milijardas“ nors ir lėtai, bet užtikrintai kyla į orą. Ir atrodo, kad tuojau rimtai imsime kalbėti apie „skraidančių automobilių“ paklausą.

Antras aspektas: tokios superkorporacijos kaip „Google“ ir „Apple“ vis labiau panašėja į savotiškas nykštukines valstybes. Turėdama apie 60 tūkstančių darbuotojų ir gaudama 10 milijardų dolerių pelno per metus „Google“ praleidžia per save gana didelę dalį pasaulio interneto lankytojų ieškomos informacijos srautų ir užima du trečdalius interneto reklamos rinkos pasaulyje. Viena kompanija jau yra įtakingesnė už daugelį šalių – tad ji netgi gali drąsiai grasinti Prancūzijai, kad atjungs jos interneto sektorių nuo paieškos sistemos. Žinoma, ateis laikas, kai bus subrandinta ir savos jurisdikcijos bei suvereniteto idėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: