IDF 2013: Intel papasakoja apie naujausias artimiausių metų technologijas  (1)

Šią savaitę duris atvėrė kompanijos Intel rengiamas rudeninis forumas IDF 2013, kuriame pradinį žodį tarė du žmonės – naujasis vykdomasis direktorius Brian Krzanich ir kompanijos prezidentė Renee James.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau su visu tuo pats vienas susitvarkydavo Paul Otellini, tačiau dabar laikai jau ne tie, ir tai matosi iš dabartinių Intel vadovų pasisakymų, praneša puslapis PC Perspective.

Iš pradžių Intel vadovai akcentavo naujos kartos Atom (Bay Trail) procesorius, kurie sukurti 22 nm technolgojos pagrindu ir kurie bus naudojami Android bei Winodws išmaniuosiuose telefonuose (ir ne tik juose). Brian Krzanich parodė telefoną su naujuoju 22 nm procesoriumi Merrifield. Kol konkurentai savo mobiliuose įrenginiuose naudoja 32 nm ir 28 nm procesorius, Intel visus žada nustebinti 22 nm modeliais, kurie turi Silvermont architektūrą.

Kartu su Intel Merrifield bus tiekiamas ir modemas XMM7160, galintis veikti su 4G LTE (35-70 MB/s) standartu. 2013 metų pabaigoje bus pradėtas modemo XMM7260 tiekimas. Šis galės veikti jau 150 MB/s sparta, tuo tarpu 2014 metų versijos pradės draugauti su LTE Advanced standartu. Kitu žingsniu išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių srityje taps 14 nm procesorių gamyba. Tai bus Airmont architektūros atstovai. Detaliau apie juos bus papasakota 2014 metų pradžioje, tikėtina, IDf 2014 pavasario sesijoje, kuri tradiciškai vyksta balandžio mėnesį Pekine (Kinija). Komercinis 14 nm procesorių platinimas bus pradėtas tik 2014 metų antroje pusėje. Kam skubėti, jei visi konkurentai, anot Intel vadovų, pagal technologinių procesų naudojimą atsilieka 2-3 metais? Dar vienu skambiu anonsu tapo projektas, kuris numato energetiškai efektyvių mikroschemų su nepaviešinta architektūra gamybą. Tai bus SoC Quark X1000, kurių tiekimas partneriams prasidės 2013 metų pabaigoje. Kol kas Intel Quark apgautas paslapties šydu. Teigiama, kad tipinis Quark X1000 energijos suvartojimo lygis sudaro 100 mW, o tai reiškia, kad galbūt Intel apsiginkluos MIPS arba ARM architektūra. Didžiausia tikimybė, kad tai bus pirmasis variantas, kadangi Intel sėkmingai licencijuoja šią technologiją iš kompanijos Imagination Technologies. Intel vadovas patvirtino, jog SoC Quark X1000 kūrimu kompanija užsiims savarankiškai. Priklausomai nuo architektūros pasirinkimo, tai leis suprasti, kad bus tokių SoC mikroschemų užsakovas (-ai). Galbūt ne taip toli nuo teisybės buvo gandai, kad Intel ketina tapti Apple procesorių kontraktiniu gamintoju.

Iš esmės, Quark pozicionuojamas kaip „Interneto daiktų“ platforma, kurioje bus galima rasti įvairius biometrinius daviklius, kuriuos bus galima panaudoti medicinos srityje, pavyzdžiui, implantuose. Ar leisite, kad jums po oda būtų implantuota Intel mikroschema?

Visos dabartinės Intel pastangos nukreiptos iš esmės į du sektorius: mobilių įrenginių ir serverių. Antra vertus, tai netrukdo kompanijai darbuotis prie naujųjų Haswell procesorių, DDR4 operatyviosios atminties ir netgi SSD spartinimo.

Yra ir dar vienas segmentas, kuris šiuo metu laikomas „miegančiu“, tačiau greitai turėtų tapti labai populiarus – tai dėvimi kompiuteriai. Kaip Intel reaguoja į jį? Atsakyti į šį klausimą sutiko Intel padalinio, užsiimančio naujomis įrenginių kategorijomis, viceprezidentas Steve Holmes, kuris į Intel atėjo iš ne ką mažiau garsios kompanijos Nike, kurioje kuravo „protingos“ apyrankės FuelBand kūrimą bei plėtrą.

Toks paskyrimas leidžia kalbėti apie tai, kad Intel seka dėvimų kompiuterių plėtrą, bent jau kelis segmentus – „išmaniuosius“ laikrodžius ir „protingus“ akinius. Steve Holmes yra įsitikinęs, jog be adekvataus programinės įrangos ekosistemos vystymosi visa „geležis“ yra nenaudinga – įrenginiai turi mokėti apdoroti žmonėms reikalingą informaciją.

Vartotojai daug aktyviau naudos dėvimus kompiuterius, jei jų galimybės sparčiai plėtosis, o kaina mažės, mano Intel atstovas. Klausimas tik tame, kaip išmokyti kompaktiškus įrenginius atlikti visas reikalingas operacijas. Dėvimi įrenginiai – tai toli gražu ne nauja produktų klasė. Asmeninius laikrodžius žmonės nešioja eilę metų. Tačiau tik dabar atsirado galimybė išmokyti dėvimus įrenginius susisiekti su kompiuteriu per įvairias bevieles sąsajas.

Steve Holmes teigimu, televizija, vaizdo įrašymas ir fotografija savo laiku taip pat skeptiškai buvo vertinami plačiosios visuomenės, tačiau dabar tapo neatskiriama jų gyvenimo dalis. Tas pats nutiks ir su dėvimais kompiuteriais, tačiau kol kas jie turi nueiti ilgą technologinio tobulinimo, taip pat socialinės adaptacijos kelią.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (1)