„Google“ iš esmės atnaujino savo paieškos variklį  (1)

Bendrovė „Google“ 15 metų veiklos sukakties proga pristatė naują savo paieškos sistemos algoritmą „Hummingbird“. Šis populiariausios paieškos sistemos variklio atnaujinimas yra pats didžiausias nuo pat 2000 metų, skelbia „CNet News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu, kad naująjį algoritmą „Google“ steigėjai Sergey'us Brinas ir Larry Page'as pristatė viename privačiame garaže Menlo Parke (Kalifornija) sukviestiems svečiams: būtent šiame jų išsinuomotame garaže prieš 15 metų jie pradėjo kurti geriausią interneto paieškos sistemą.

Šis pristatymas buvo simbolinis, nes naujasis „Google“ paieškos algoritmas, pasak bendrovės steigėjų, buvo „Google.com“ pradėtas diegti dar beveik prieš mėnesį, o šiuo metu 90 proc. šio proceso jau pabaigta.

Pasak „Google“ viceprezidento Amito Singhalo, atsakingo už paieškos paslaugas, atnaujintas „Google“ paieškos variklis geriau apdoros ilgas ir sudėtingas paieškos raktažodžių kombinacijas. Kompleksinės raktažodžių paieškos šiuo metu sudaro apie 90 proc. visų užklausų, kurias „Google.com“ pateikia interneto vartotojai.

Pranešama, kad naujasis algoritmas žymiai geriau „supranta“ raktažodžių reikšmes ir ryšius tarp jų. Iki šiol naudotas „Google“ paieškos algoritmas tiksliausius rezultatus pateikdavo remdamasis labiausiai sutampančiais raktažodžiais. Pasak „Google“ atstovų, naujasis algoritmas būtinas dėl dviejų priežasčių: pirma, vartotojai pateikia vis daugiau sudėtingų užklausų, antra, jie vis dažniau naudojasi paieškos galimybe iš savo mobiliųjų įrenginių, pasitelkę balso atpažinimo funkciją. Paprastai tokiose užklausose būna daug raktažodžių.

Skelbiama, kad „Hummingbird“ algoritmas yra dar vienas „Google“ žingsnis semantinės paieškos link, kai paieškos sistema nuo mechaniško žodžių atitikmenų ieškojimo pereis prie užklausų prasmės supratimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(11)
(1)
(-1)

Komentarai (1)