„Intel“ pagamino procesorių, kuris veikia „girdomas“ vynu  (0)

Pakelkime taures už ypač efektyvius kompiuterių procesorius! „Intel“ inžinieriai sukūrė eksperimentinį mikroprocesorių, kuriam energiją tiekia raudonojo vyno taurė, praneša Mashable.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia sistema buvo pagaminta „Intel“ laboratorijose siekiant išsiaiškinti mažai energijos reikalaujančių mikroprocesorių galimybes. Nors tyrimo autoriai negalėjo pateikti daug informacijos apie šį projektą, jie užsiminė, kad tai panašu į mokyklose atliekamus eksperimentus su LED lemputėmis ir citrinomis, tik vietoj citrusinių vaisių buvo panaudotas vynas (visgi eksperimentas atliktas Kalifornijoje).

Raudonasis vynas buvo įpiltas į stiklinę, kurioje buvo vario ir cinko elektrodai. To užteko pagaminti keliems mikrovatams energijos, kuri buvo panaudota pagreičio matuoklio (akcelerometro), ryšių ir duomenų apdorojimo sistemų maitinimui. Taigi inžinieriui judinant akcelerometrą, duomenys buvo perduodami į kompiuterį, kurio ekrane ta pačia kryptimi judėjo paveikslėlis.

Sistemos demonstraciją galite pamatyti paspaudę šią nuorodą (žr. vaizdo įrašą nuo 27 min.)

Kiek laiko vynu „girdomas“ mikroprocesorius galėtų veikti, „Intel“ atstovai nepatikslino. Visgi šis eksperimentas rodo, kad ateityje panašios technologijos galėtų būti naudojamos, pavyzdžiui, tiekti procesoriams energiją panaudojant žmogaus šilumą, kinetinę ar saulės energiją.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)