Microsoft rengia naują ir pigesnį Surface planšetinį kompiuterį  (0)

Gigantas iš Redmonto rengia naują Surface planšetinį kompiuterį. Šį kartą tai bus pigesnis įrenginys, turintis veikti Windows 8.1 operacinės sistemos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praeitais metais Microsoft pasiūlė tik Surface Pro serijos naujus planšetinius kompiuterius, kurių kaina prasideda nuo 799 eurų. Ką kompanija turi pasiūlyti mažiau pasiturintiems klientams? Šiuo metu tai – Surface 2 su Windows RT operacine sistema.

Winbeta servisas praneša, kad Microsoft jau rengia naują, pigesnį Surface planšetinį kompiuterį, kuris turėtų pakeisti Surface 2 su Windows RT (jo gamyba prieš kurį laiką buvo nutraukta). Naujas įrenginys turėtų veikti Windows 8.1. operacinės sistemos pagrindu. Tai reiškia, kad planšetinis kompiuteris gaus Intel Atom arba Intel Core M procesorių, o ne SoC sistemą, paremtą ARM architektūra.

Detali naujo planšetinio kompiuterio specifikacija kol kas yra nežinoma. Remiantis Winbeta, naujo Surface premjera gali įvykti šių metų BUILD konferencijos, prasidėsiančios balandžio 29 dieną, metu arba prieš ją.

Reikėtų pažymėti, kad Microsoft kompanijai planšetiniai kompiuteriai pelną pradėjo nešti tik po Surface Pro 3 premjeros. Ankstesni modeliai atnešdavo tik nuostolius, tačiau paskutinis Surface įrenginys trečiąjį 2014 metų ketvirtį generavo pelną.

Ar pasiteisins Microsoft žingsnis pigių planšetų segmente, prognozuoti sudėtinga - čia konkurencija ypač didelė tiek tarp planšetų su Android operacine sistema, tiek ir su Windows operacine sistema. Tolesnėse nuorodose galite pasižvalgyti, kas Lietuvoje siūloma iki 799 eurų už Android planšetus ir Windows planšetus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: