Microsoft spaudžiama į kampą: Windows gali tapti atviro kodo platforma  (0)

Programinė įranga su atviru ir uždaru išeities kodu – ilgai trunkantis ginčas tarp dviejų „konflikto“ pusių. Vieni mano, kad programos privalo būti atviros ir prieinamos kiekvienam, norinčiam jas modifikuoti, kiti – kad uždaras kodas užtikrina didesnį saugumą, leidžia geriau išsiaiškinti klaidas ir apskritai – unifikavimas yra ateitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Windows operacinės sistemos neleidžia galutiniam vartotojui peržiūrėti išeities kodų ir juo labiau jame kažką modifikuoti. Tačiau viskas gali pasikeisti, kadangi aušto lygio Microsoft pareigūnai šiandien viešai diskutuoja apie galimybę sukurti Windows su atviru išeities kodu.

Pavyzdžiui, Microsoft Azure „debesų“ skaičiavimų tarnybos techninis direktorius Markas Russinovichius yra įsitikinęs, kad atviro kodo Windows gali tapti realybe.

Bendraudamas su ledinio Wired žurnalistais, Microsoft atstovas pažymėjo, kad programinės įrangos gigantas seka programinės įrangos rinkos tendencijas ir supranta, kad vis daugiau ir daugiau Microsoft klientų pradeda naudoti atviro kodo programas.

Naujos tendencijos verčia Microsoft imtis atitinkamų sprendimų. Dar daugiau, kompanija jau dabar leidžia diegti Linux į kompiuterius su Azure, be to, šiandien su Linux operacine sistema veikia ne mažiau kaip 20 proc. šios „debesų“ sistemos kompiuterių.

Žinoma, šiandien atviro kodo Windows egzistuoja tik idėjos pavidalu; tikėtina, kad šią mintį palaiko vos keletas Microsoft aukštas pareigas užimančių žmonių. Taigi vargu, ar artimiausiu metu pamatysime tokią platformą realybėje, juo labiau, kad jau vasarą debiutuos Windows 10.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (0)