Kokias naujoves atneš kompiuteriai su Windows 10?  (1)

Jau šių metų antroje pusėje debiutuos operacinė sistema Windows 10 ir jos pagrindu sukurti kompiuteriai. Kokių gi aparatinės įrangos naujovių galima tikėtis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, kompiuteriai su Windows 10 galės pasinaudoti USB 3.1 sąsaja ir viena iš jos modifikacijų – USB Type-C, kuri pasiūlys ne tik kompaktiškus matmenis, bet ir universalų kištuką.

Negana to, kad USB 3.1 padidins duomenų perdavimo spartą nuo 5.0 Gbit/s (USB 3.0) iki 10 Gbit/s, modifikacija su Type-C lizdu leis perduoti iki 100 W energijos. Tai leis prijungti prie kompiuterių monitorius su USB ir nenaudoti papildomų maitinimo kabelių, tuo tarpu nešiojami kompiuteriai apskritai galės atsisakyti įprastų maitinimo lizdų.

Tikimasi, kad su Windows 10 nešiojamų kompiuterių pasirodymu vis dažniau sutiksime technologiją Intel RealSense. Tai 3D kamera, kuri leidžia nustatyti priešais esančios aplinkos gylį, o vartotojui suteiks galimybę sistemą valdyti gestai, vietoj slaptažodžių naudoti veido atpažinimo technologijas ir t.t.

Beveik tuo pačiu metu, kaip ir Windows 10, rinkoje turėtume pamatyti 14 nm Intel procesorius su Skylake architektūra. Jie ne tik pasiūlys didesnę spartą, bet ir ilgesnį baterijos darbo laiką, nei Broadwell platforma.

Kartu tikimasi ir spartesnės DDR4 atminties modulių plėtros – šis standartas pasiūlys didesnę spartą, o kartu ir mažesnes energijos sąnaudas, o tai ypač naudinga mobiliems kompiuteriams.

Mobilūs kompiuteriai su Windows 10 vis dažniau gaus daviklius, kurie leis automatiškai persijungti tarp standartinės ir planšetinės vartotojo sąsajos, priklausomai nuo kompiuterio orientacijos.

Kai kurie ekspertai tikisi pamatyti temperatūros, slėgio ir netgi anglies dvideginio kiekio ore sensorius, tačiau panašu, kad visa tai pamatysime tik nišiniuose sprendimuose.

Su Windows 10 pasirodymu bus toliau tobulinama koncepcija „Wire-Free“, numatanti duomenų ir energijos perdavimui naudoti bevieles technologijas. Nešiojamam kompiuteriui esant šalia stacionarus monitorius ar televizorius, vartotojai galės paprasčiau perduoti vaizdą į didelį ekraną, pasinaudodami, pavyzdžiui, technologija WiGig, WiDi ir t.t.

Galiausiai, mobiliuose kompiuteriuose su Windows 10 tikimasi pamatyti OLED ekranus su sensorine sąsaja, tačiau iš pradžių jie debiutuos tik aukščiausiame kainų segmente.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (1)