Nemokamos lietuviškos transporto programėlės, kurias verta turėti savo telefone  (2)

Mūsų kišenėse gulinčiais išmaniaisiais telefonais galima padaryti kur kas daugiau nei tik paskambinti ar naršyti internete, tačiau didelė dalis miestiečių pamiršta, kad gyvename technologijų amžiuje ir užuot keliais mygtukų paspaudimais sumokėję už automobilio parkavimą arba išsikvietę taksi automobilį, tai daro senamadiškais būdais, kurie užima kur kas daugiau laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai keturios nemokamos lietuvių kurtos mobiliosios aplikacijos, kurias įsirašę į savo išmanų telefoną neapsiriksite.

„Trafi“

Tiems, kas dažnai važinėja viešuoju transportu, „Trafi“ įsirašyti būtina. Aplikacija rodo jūsų buvimo vietą žemėlapyje ir arčiausiai jūsų esančias viešojo transporto stoteles, tad kad ir kur bebūtumėte, nepasimesite. O patogiausia tai, kad aplikacijoje galite suvesti savo kelionės tikslą ir akimirksniu sužinosite greičiausią būdą, kaip viešuoju transportu pasiekti pasirinktą tašką.

„Trafi“, kuri anksčiau vadinosi maršrutai.lt, rodo ir artimiausius dviračių numos punktus, kiek juose laisvų dviračių, o skiltyje „Naujienos ir Pranešimai“ programėlės vartotojai aktyviai dalinasi komentarais ir informacija apie pastebėtus keleivių kontrolės autobusiukus.

Lietuvos startuolių komanda „Trafi“ šįmet gavo 6 mlrd. dolerių investiciją, kuri jiems leis plėstis į Brazilijos, Indijos, Rusijos ir kitas besivystančių valstybių rinkas. Šiuo metu „Trafi“ veikia Baltijos šalyse, Turkijoje ir Brazilijoje.

Android“; „iOS

„mTicket”

Tam kad įsigytumėte išankstinį transporto bilietą, visiškai nebūtina eiti į spaudos kioską. Prieš daugiau nei metus Vilniaus miesto savivaldybės užsakymu sukurta aplikacija „mTicket“, palyginus su kai kuriomis analogiškomis veikiančiomis užsienyje, turi vieną didelį privalumą – norint aktyvuoti bilietą telefone nereikia komposterio.

Aplikacija vienu metu leidžia aktyvinti kelis bet kokios rūšies bilietus, tad su viename telefone esančiais aktyvintais bilietais tuo pat metu galės važiuoti ir keli asmenys, o apmokėjimai už bilietus daromi per el. bankininkystę.

Įlipus kontrolei reikia paspausti specialią funkciją ir įrenginys suformuoja QR kodą, kurį kontrolė su tikrinimo prietaisu nuskenuos.

Be to, kaip skelbiama aplikacijos aprašyme, išsikrovus jūsų telefonui, kontrolės darbuotojai padės jį įkrauti, tad tokiu atveju nubausti nebūsite.

Android“; „iOS

„eTaxi“

Kiekvienas, kam per šventes ar savaitgalio vakarą teko kviesti taksi paskambinus telefonu per tarnybinę stotį, žino, kad tai nėra malonus užsiėmimas. Nors „eTaxi“ veikia jau kuris laikas, kone kiekvieną mieste praleistą savaitgalio vakarą tenka sutikti, kurie mėgina automobilį išsikviesti telefonu.

Įsirašius „eTaxi reikia suvesti savo adresą ir kelionės tikslą, tuomet greitai gausite atsakymą, už kiek laiko atvyks taksi automobilis, o vairuotojo buvimo vietą realiu laiku galėsite stebėti aplikacijos žemėlapyje.

Programėlė leidžia nusistatyti ir maksimalią taksi tarifų kainą, o po važiavimo palikti žinutę vairuotojui.

Android“; „iOS

„mParking“

„mParking“ leis telefonu sumokėti už automobilio parkavimą. Jei vairuojate automobilį, „mParking“ turi būti jūsų telefone. Aplikacija naudotis labai paprasta, jos vartotojo aplinka minimalistinė, tačiau labai patraukli.

Atsiuntę aplikaciją suvedate savo automobilio valstybinį numerį iš sąrašo pasirenkate zoną ir vietą, kurioje stovėsite, tuomet patraukiate skaitmeninę svirtį – ir už parkavimą sumokėta.

Patogu tai, kad paslaugą galima bet kada nutraukti ir mokėti tik už tą laiką, kurį prastovėjote, o visi mokėjimai pridedami prie jūsų mobiliojo telefono sąskaitos, tad aplikacijai nereikalinga nė jūsų el. bankininkystės sąskaita.

„mParking“ matysite savo užsakymų skaičių, trukmę ir sumą.

Android“; „iOS

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(24)
(4)
(20)

Komentarai (2)