Sirijos sukilėliai užfiksavo Rusijos karinio sraigtasparnio susprogdinimą (Video)  (1)

Šiaurinėje Sirijoje buvo pašautas vyriausybės pajėgų kontroliuojamoje teritorijoje nutupdytas Rusijos sraigtasparnis, informavo padėtį stebinti grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stebėsenos organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad, ieškodami savo antrojo piloto, rusai sraigtasparniais „šukuoja“ vietovę tarp Džabal Turkmano ir vyriausybės kontroliuojamo Kasabo prie Turkijos sienos.

„Sukilėlių ugnies pašautas vienas rusų sraigtasparnis buvo priverstas skubiai tūpti režimo kontroliuojamoje vietovėje į šiaurės rytų Latakijoje“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Sirijos sukilėliai paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip amerikiečių gamybos prieštankine raketa TOW susprogdina rusų pajėgų sraigtasparnį.

Vieną iš Turkijos numušto rusų karinio lėktuvo pilotų nušovė sukilėliai, o antras dingo po to, kai abu pilotai katapultavosi, pranešė sukilėlių ir opozicijos šaltiniai.

Šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad pirmąjį lėktuvo pilotą nušovė opozicijos pajėgos, kai jis katapultavęsis leidosi parašiutu.

Socialiniuose tinkluose opozicija išplatino vaizdo įrašus, kuriuose neva matyti, kaip negyvą pilotą apsupa sukilėliai iš skirtingų grupuočių.

Internete opozicijos ir sukilėlių paskyrose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“ platinami vaizdo įrašai, daryti iš kelių taškų; juose tvirtinama kad rodomas vyras yra negyvas rusų lakūnas.

Šis vyras vilki karinę uniformą su diržais ant krūtinės, jo veidas kruvinas.

Sukilėliai vadina jį „rusų lakūnu“, ( rusų kiaule), bet šio įrašo darymo vietovė nenurodoma ir neįmanoma jo patikrinti.

Pirmojo pajūrio fronto sukilėlių grupuotės atstovas Fadi Ahmedas sakė, kad „rusų pilotas buvo nušautas besileidžiantis parašiutu“ Džabal Turkmano vietovėje Latakijos provincijoje pajūryje.

„10-oji brigada (sukilėlių grupuotė) perdavė negyvo ruso palaikus vietinių sukilėlių bendrų operacijų štabui“, – pažymėjo Omaras Jablawi (Omaras Džablavis), sukilėlių teritorijoje dirbantis žiniasklaidos aktyvistas. Tačiau jis nesutiko nurodyti, kur yra tas štabas.

Pašnekovai minėjo, kad sukilėliai tebeieško antrojo rusų lakūno, skridusio Su-24 lėktuvu, kurį, anot Ankaros, pažeidusį šalies oro erdvę numušė Turkijos ginkluotosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (1)