Po tokių Rusijos veiksmų karininkas neabejoja: „Ar Rusija ruošiasi karui? Ne, ji jau yra pasiruošusi“  (23)

Rusijos Gynybos ministerija planuoja įrengti 15 elektroninės kovos sistemų „Samarkand“ – ir prijungti jas prie duomenų perdavimo sistemos, rašoma ministerijos pirkimų svetainėje paskelbtame dokumente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministerija ruošiasi diegti trijų tipų sistemas – „Samarkand Su-PRD-K2“, „Samarkand PU-PRD-D“ ir „Samarkand-U“ – Kaliningrado ir Murmansko regionuose, o taip pat ir kitose šiaurės vakarų Rusijos dalyse, kaip ir Primorės krašte.

Kontrakte numatoma, kad sistemos turi būti įrengtos iki 2019 m. lapkričio 10 d., o maksimali kaina – 61 mln. rublių (dabartiniu kursu – 818 120 eurų). Ankstesni pranešimai teigia, kad „Samarkand“ nuo 2017 m. jau naudojami Šiaurinėje Rusijos flotilėje.

Remiantis atvirų šaltinių informacija, „Samarkand“ yra skirti „įvertinti elektromagnetinę situaciją“, ieškoti, aptikti ir greitai įvertinti spinduliuotės tipus. Sistema taip pat sugeba aptikti spinduliuotės šaltinius kartu su panašiomis stacionariomis ar mobiliomis techninę kontrolę ir radiotechninę žvalgybą vykdančiomis sistemomis.

„Paprastai tokios sistemos statomos ten, kur yra branduolinės ginklų sistemos. Taigi, tai yra kaip ir dar vienas įrodymas, jog Rusija mūsų pašonėje dislokavo branduolinius užtaisus. O turint omenyje, kad Rusija pažeidė susitarimą su JAV dėl branduolinių raketų gamybos, tai jau tampa ne spėlionėmis, o faktais“, – teigia atsargos karininkas Darius Antanaitis.

„Ar Rusija ruošiasi karui? Ne, ji jau yra pasiruošusi“, – įsitikinęs karininkas.

Parengta pagal armyrecognition.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Adomas Rutkauskas
(68)
(30)
(38)

Komentarai (23)