Neįmanoma atplėšti akių: Šendženo panoramą papildys įspūdingi sujungti bokštai – aukštis prilygstantis „Empire State Building“ ir išskirtiniai sprendimai (Foto)  (4)

Architektų biuras „Zaha Hadid Architects“ (ZHA), įkurtas garsiosios architektės Zaha Hadid, ir garsėjantis ypatingo dizainų pastatų projektais, pristatė naują akį traukiantį savo darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavadintas „Tower C“, jis sumanytas kaip du sujungti bokštai su daugybe žalumos, kurie pasižymi tvariu dizainu, saulės panelių panaudojimu ir lietaus vandens surinkimo sistema.

„Tower C“ numatytas Šendžene, Kinijoje. Jungtimi sujungtų stiklinių bokštų pora sieks beveik 400 m aukštį, maždaug tokio pat aukščio kaip ir „Empire State Building“.

„ZHA“ architektai pastatų jungtis jau yra panaudoję kituose savo projektuose, pvz., „Opus“ ir „Leeza Soho“.

 

Pastate įsikurs biurai, prekybos erdvės, pramogų ir maitinimo objektai, viešbutis, konferencijų centras ir kultūros objektai. Bokštuose ir aplink juos vyraus želdiniai, o akvaponiniai sodai bus įrengti kiekviename terasos lygyje, siekiant pagerinti oro kokybę viduje.

„Akvaponiniai sodai visuose terasiniuose lygiuose biologiškai filtruos teršalus iš vietinės aplinkos, siekiant sumažinti teršalus ir daleles patalpose“, - teigia „ZHA“.

„Tower C“ pasižymės kaip tvarus aplinkai pastatų kompleksas, kuriame bus suprojektuotos sudėtingos natūralios vėdinimo sistemos, sumanus apšvietimo stebėjimas, efektyvus aušinimas, lietaus vandens surinkimas ir perdirbimas bei saulės kolektoriai, kurie gamins energiją tiek bokštui, tiek platesnei vietovei.

 

„Tower C“ dizaino projektas neseniai laimėjo dizaino konkursą ir yra numatytas kaip didesnės Šendženo įlankos plėtros (Shenzhen Bay Super Headquarters Base) dalis, kurioje numatyti biurai, gyvenamieji namai, botanikos sodai ir kt. Kol kas nėra skelbiama, kada projektas bus baigtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai (4)