Paslaptingasis JAV „X-37B“ – kosminis bombonešis? Rusijai ginklus tiekiančios kompanijos vadovas: „X-37B“ erdvėlaivis iš tikrųjų tarnauja kaip branduoliniu ginklu ginkluotas kosminis bombonešis, ir jų yra du  (9)

Rusijai ginklus tiekiančios kompanijos vadovas neseniai pasakė, kad JAV oro pajėgų nepilotuojamas erdvėlaivis „X-37B“ yra slaptas kosminis bombonešis, kuris gali išmesti branduolines galvutes iš orbitos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinės ginklų gamybos kompanijos „Almaz-Antey“ generalinis direktorius Janas Novikovas virtualios „New Knowledge“ konferencijos metu pareiškė melagingą teiginį, praneša Rusijos valstybinė žiniasklaidos priemonė „RIA Novosti“.

Renginio metu Novikovas teigė, kad JAV yra du nepilotuojami erdvėlaiviai: didelis erdvėlaivis, kuriuo galima gabenti iki šešių branduolinių ginklų, ir mažesnis erdvėlaivis, galintis gabenti tris branduolinius ginklus.

Novikovas taip pat teigė, kad nors JAV oro pajėgos oficialiai pastatė „X-37B“ „moksliniams tyrimams“, jos iš tikrųjų sukūrė erdvėlaivį žvalgybai – ir iš tikrųjų tarnauja kaip branduoliniu ginklu ginkluotas kosminis bombonešis. Galiausiai, Novikovas tvirtino, kad JAV oro pajėgos iki 2025 m. padidins bepiločių orlaivių parką iki aštuonių.

Na, čia yra daug klaustukų, tad išsiaiškinkime.

 

„Boeing X-37B“ erdvėlaivis sukurtas praleisti mėnesius orbitoje, vykdant įslaptintas misijas pagal JAV karinę kosmoso programą. Erdvėlaivis veikia atmosferoje arba už jos ribų, nuo to priklauso erdvėlaivio techniniai parametrai.

Kaip klasikinė amfibija yra suprojektuota judėti tiek sausumoje, tiek vandenyje, „X-37B“ gali sklesti tiek ore, tiek kosmose, naudodamasis atmosferos savybėmis savigynai ir priešų išvengimui. Daugkartinio naudojimo galimybė skrieti orbita bet kurioje aplinkoje daro erdvėlaivį ypatingu ir sudėtingu esamame lėktuvų ir erdvėlaivių peizaže.

Remiantis JAV oro pajėgų pranešimu spaudai, „X-37B“ 2020 m. gegužę pradėjo savo šeštąją misiją – išbando saulės energijos sistemą, kuri lazeriu spinduliuoja energiją į Žemę. Prieš tai erdvėlaivis išbuvo kosmose rekordines 780 dienų, o 2019 m. spalio mėnesį grįžo namo iš misijos, kurioje jis vykdė „JAV oro pajėgų tyrimų laboratorijos eksperimentus“ bei „darbavosi su mažais palydovais“.

 

Taigi, nepaisant sėkmingų „X-37B“ misijų, yra tik vienas amerikiečių nepilotuojamas kosminis lėktuvas, o ne du, kaip teigia Novikovas.

Nors yra konkuruojančių kosminių lėktuvų, įskaitant „Sierra Nevada Dream Chaser“ ir „Virgin Galactic’s Unity“ erdvėlaivius, į kosmosą išskrido tik „Unity“. Abu lėktuvai yra komerciniai, privačių kompanijų lėktuvai. JAV neatskleidė jokių planų statyti 8 erdvėlaivių parką, kuris galėtų apimti bet kurio iš šių trijų dizainų derinį.

Taigi, ar „X-37B“ yra branduoliniu ginklu ginkluotas bombonešis? Na, ne, bet tai įmanoma...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(8)
(32)

Komentarai (9)