Izraelio premjeras Bennettas: Izraelis iki kitų metų įrengs lazerinę priešraketinę sistemą ir taip „atimsime stipriausią mūsų priešų kortą“ (Video)  ()

Izraelio premjeras Naftali Bennett antradienį per valstybinį transliuotoją KAN News paskelbė, kad Izraelio gynybos pajėgos (IDF) „per metus“ įrengs lazerinę gynybos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 

 

Pranešimą 15-oje kasmetinėje INSS (Institute for National Security Studies) konferencijoje skaitęs Bennettas sakė, kad sistema iš pradžių bus įrengta eksperimentiniu režimu Izraelio pietuose, o paskui ir kitur.

„Taip vidutinėje ir ilgoje perspektyvoje bus galima apsupti Izraelį nuo sviedinių, raketų, dronų ir kitų grėsmių mus ginsiančia lazerių, taip iš esmės atimsiančia stipriausią mūsų priešų turimą kortą,“ sakė Bennettas.

„Ekonominė lygtis apsivers; jie investuos daug, o mes investuosime mažai. Jei artilerijos sviedinį ar raketą galima numušti vos kelis dolerius kainuojančiu elektros impulsu, Irano aplink mūsų sienas išdėstytas ugnies žiedas praras prasmę. Visa tai nebeapsimokės,“ pažymėjo Bennettas.

„Ši naujos kartos Izraelio oro gynyba taip pat galės pasitarnauti mūsų draugams regione, kuriems Iranas ir jo bendrininkai taip pat rimtai grasina. Tai dar vienas būdas kurti aktyvus, naudoti juos ir teikti pasauliui, taip gaunant paramą, kuriant aljansus ir stiprėjant.“

Tačiau Izraelio saugumo atstovai sakė Channel N12 News, kad Bennettas „žeria smėlį publikai į akis… Ir toliau atsakingai vystysime procesą [bet] kol viskas ims veikti, praeis keli metai,“ sakė jie.

Prieš porą metų Izraelio gynybos ministerija paskelbė sukūrusi tokią sistemą perimti dronus, haubicų sviedinius, raketas, lengvuosius orlaivius ir ir prieštankinius sviedinius.

 

 

 

Ministerija šį projektą pirmą kartą apsvarstė 2018. Tuomet Globes pranešė, kad Izraelis „spartina ir didina asignacijas kurti naują perėmimo sistemą, naudojančią galingus lazerius.“ Šio projekto kaštai buvo vertinami keliais milijardais šekelių. [1 ILS=0,28 €]

Lazerinės priešraketinės gynybos sistemos kūrimą 2016 m. pradėjo tuometinis gynybos ministras Avigdoras Libermanas, įsakęs Ginklų ir technologinės infrastruktūros administracijai įvertinti naujas lazerinio perėmimo technologijas.

 

Administracijos vadovas, Brig. Gen. (res) Danny Gold, už daugybę gyvybių išsaugojusios „Geležinio kupolo“ priešraketinės gynybos sistemos sukūrimą buvo apdovanotas Peresovardo Izraelio gynybos premija. Geležinį Kupolą sukūrė Rafael Advanced Defense Systems Ltd.

Hana Levi Julian
www.jewishpress.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()