[Karšta tema] Rusija apsimelavo? JAV teigia, kad nepaisant Rusijos tvirtinimų, kad ji išveda kai kurias pajėgas, prie Ukrainos sutraukė 7000 naujų karių (Video)  (28)

Rusijos kariai nebuvo atitraukti nuo sienos su Ukraina, trečiadienio vakarą žurnalistams pasakė aukštas Bideno administracijos pareigūnas, ginčydamas Maskvos teiginį, kad ji atitraukia kai kurias pajėgas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-17 [Karšta tema] Rusija apsimelavo? JAV teigia, kad nepaisant Rusijos tvirtinimų, kad ji išveda kai kurias pajėgas, prie Ukrainos sutraukė 7000 naujų karių (Video)  (28)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dabar žinome, kad tai buvo klaidinga“, – sakė pareigūnas ir pridūrė, kad prie 150 000 Rusijos karių, jau dislokuotų netoli Ukrainos sienos, pastarosiomis dienomis prisijungė dar papildomai 7 000 karių.

Pareigūnas sakė, kad kariai atvyko dar trečiadienį ir Maskva gali bet kurią akimirką pateikti klaidingą pretekstą įsiveržti į Ukrainą. Pareigūnas taip pat pateikė vieną niūriausių kol kas įvertinimų dėl galimybės pasiekti diplomatinį sprendimą siekiant išvengti karo.

„Rusija vis kartoja, kad nori ieškoti diplomatinio sprendimo, o jų veiksmai rodo priešingai“, – sakė pareigūnas. „Tikimės, kad jie pakeis kursą prieš pradėdami karą, kuris atneš katastrofišką mirtį ir sunaikinimą“.

Maskva pareiškė, kad atitraukia kai kuriuos iš 150 000 karių. Tačiau pasauliui ieškant ženklų, rodančių, kad naujas mirtinas konfliktas Europos žemėje gali būti išvengtas, Vakarai skeptiškai vertino Rusijos teigimus apie pajėgų atitraukimą.

„Mes ir toliau matome, kad kritiniai padaliniai juda link sienos. Nematėme jokio jo jėgų atsitraukimo“, – trečiadienį sakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Tuo tarpu, akivaizdžiai siekdama pagrįsti savo teiginius dėl dalinio pasitraukimo, Rusijos gynybos ministerija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti traukinys, gabenantis šarvuotas mašinas per tiltą iš Krymo, Ukrainos pusiasalio, kurį Maskva aneksavo 2014 m.

 

Tačiau Vašingtono ir Europos lyderiai ragino būti atsargiems.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba trečiadienį tviteryje parašė, kad „pareiškimų apie pasitraukimą nepakanka. Mums reikia skaidrumo ir faktų“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas žurnalistams Briuselyje sakė, kad iš tikrųjų Rusija „padidino karių skaičių“. Trečiadienį susitikęs su NATO gynybos ministrais, Stoltenbergas per spaudos konferenciją sakė, kad Aljansas nematė „jokių deeskalacijos ženklų vietoje, karių ar įrangos išvedimo“.

 

Didėjant įtampai, praėjusį savaitgalį trys JAV karinio jūrų laivyno stebėjimo orlaiviai „P-8 Poseidon“ turėjo artimą kontaktą su keliais Rusijos lėktuvais virš Viduržemio jūros, trečiadienį pranešė Pentagonas ir pridūrė, kad tuo metu JAV lėktuvai buvo tarptautiniuose vandenyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai (28)