[Žinios trumpai] Dabar apie juos kalba visame pasaulyje: Gyvatės salos ir Heničesko tilto herojai, paaukoję gyvybes už Ukrainos laisvę (Foto, Video)  ()

Ukrainos herojai, paaukoję gyvybes už savo tautos laisvę, sulaukia vis didesnio dėmesio – apie juos rašo jau visame pasaulyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-28 [Žinios trumpai] Dabar apie juos kalba visame pasaulyje: Gyvatės salos ir Heničesko tilto herojai, paaukoję gyvybes už Ukrainos laisvę (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Invazijos pradžioje į Gyvatės salą, esančioje Juodojoje jūroje, Ukrainos teritorijoje, atplaukė Rusijos karo laivas.

Rusijos karininkas 13 Ukrainos gynėjų pasakė: „Tai Rusijos karo laivas. Siūlau padėti ginklus ir pasiduoti, kad išvengtumėte kraujo praliejimo ir nereikalingų aukų. Priešingu atveju būsite bombarduoti".

Garso įrašas atskleidžia, kad vienas iš 13 gynėjų atsakė: „Rusijos karo laive, eik n....“.

Neilgai trukus 13 Gyvatės saloje esančių ukrainiečių žuvo per Rusijos karo laivo bombardavimą.

Prezidentas Zelenskis minėjo Ukrainos gynėjų žūtį, sakydamas, kad visi pasieniečiai didvyriškai žuvo, bet nepasidavė. Ukrainos didvyrio titulas jiems bus suteiktas po mirties.

Heničesko tilto herojus

Jo vardas Vitalijus Skakunas Volodymyrovyčius, jis paaukojo savo gyvybę sprogdindamas tiltą, jungiantį Rusijos okupuotą Krymą, ir taip bandydamas sustabdyti Rusijos kariuomenę.

 

 

Heničesko tiltas yra vienas iš galimų įvažiavimų į Krymą. Šią vietą nuo 2014 metų faktiškai valdo Rusija, tačiau ji tebėra laikoma Ukrainos teritorija.

Remiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų „Facebook“ puslapyje esančiu įrašu, batalionas nusprendė, kad vienintelis būdas sustabdyti Rusijos pajėgas – susprogdinti tiltą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: