[Žinios trumpai] Rusija teigia radusi biologinių ginklų Ukrainoje, bet JAV kaltinimus atmeta kaip „absurdišką propagandą“ (Video)  (3)

Maskva paragino Vašingtoną pasiaiškinti dėl „Ukrainos biologinių ginklų laboratorijų“, tačiau JAV apkaltino Rusiją ieškant atgalinių pretekstų karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija teigia atskleidusi karinio biologinio ginklo programą Ukrainoje, o JAV teiginius vadina „absurdiška propaganda“.

Trečiadienį kalbėdama su žurnalistais Kremliaus atstovė Marija Zacharova žurnalistams sakė: „Galime daryti išvadą, kad Ukrainos laboratorijose, esančiose netoli mūsų sienų, buvo kuriami biologinio ginklo komponentai, įskaitant marą ir juodligę“.

Jungtinės Valstijos trečiadienį atmetė Rusijos teiginius, kad remia biologinio ginklo programą Ukrainoje, sakydamos, kad šie kaltinimai yra ženklas, kad Maskva netrukus Ukrainoje gali pati panaudoti cheminius ir biologinius ginklus.

„Kremlius tyčia skleidžia atvirą melą, kad Jungtinės Valstijos ir Ukraina vykdo cheminio ir biologinio ginklo veiklą Ukrainoje. Rusija sugalvoja melagingus pretekstus, bandydama pateisinti savo siaubingus veiksmus Ukrainoje“, – sakoma Valstybės departamento atstovo Nedo Price'o pranešime.

 

Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė, kad bendradarbiauja su Ukraina, kad užkirstų kelią įsiveržusioms Rusijos pajėgoms konfiskuoti biologinių tyrimų medžiagą šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai (3)