[Žinios trumpai] „Google“ pridėjo oro antskrydžių pranešimus į visus „Android“ išmaniuosius telefonus: kaip tai veikia?  (1)

Karas Ukrainoje tęsiasi 20 dienų. Rusija nesitikėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip ilgai galės jai pasipriešinti. Okupantai niekingai smogė gyvenamiesiems rajonams ir įvairiems objektams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo atžvilgiu „Google“, bendradarbiaudama su Ukrainos vyriausybe, visuose „Android“ išmaniuosiuose telefonuose įdiegė oro antskrydžių pranešimų sistemą. Norint pranešimus gauti, nereikia įdiegti ar prenumeruoti jokių programų.

Sistema pagrįsta įspėjimo apie žemės drebėjimą mechanizmu. Ji veikia automatiškai ir įspėja vartotojus apie oro antskrydžio perspėjimo pradžią ir pabaigą.

Remiantis ukrainiečių iš skirtingų regionų pastebėjimais, „Google“ pranešimai ateina netgi anksčiau nei oficialiais kanalais, kuriuose vėlavimas gali siekti iki 30 sekundžių. Karo sąlygomis tai gali būti gyvybės ir mirties klausimas.

 

Dar pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis išleista programėlė „Air Raid“, kuri praneša apie pavojų net esant tyliam išmaniojo telefono režimui. Kartu su „Google“ sistema tai yra geriausias pasirinkimas karo metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (1)