[Žinios trumpai] Kokį mobilųjį telefoną naudoja Ukrainos prezidentas Zelenskis, kad jo nesusektų Rusija? Tokius pačius naudoja ir JAV Baltieji rūmai (Foto, Video)  ()

Nuo tada, kai vasario 24 d. Vladimiras Putinas įsakė įsiveržti į Ukrainą, V. Zelenskis buvo Rusijos taikinys numeris vienas. Tačiau nuo tada Ukrainos prezidentas ne tik pademonstravo savo pasiryžimą neišvykti iš Kijevo ir likti su savo žmonėmis, bet ir vaikšto po miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, jis beveik kasdien siunčia žinutes ir bendrauja su pasauliu, Rusijos slaptosioms tarnyboms negalint atsekti jo buvimo vietos. Svarbiausias dalykas yra jo naudojamas telefonas.

Būtent Jungtinės Valstijos, artimiausios Zelenskio sąjungininkės, pasiūliusios jam saugiai pasitraukti, suteikė jam prietaisą, leidžiantį palaikyti nuolatinį ryšį, Rusijai negalint jo surasti ar perimti jo signalo. Tiksliau, kaip atskleidė CNN, tai yra palydovinis mobilusis telefonas, daug saugesnis nei anksčiau buvę ryšiai iš JAV ambasados Kijeve.

 

Ne tik Joe Bideno vyriausybė suteikė Zelenskiui šį įrenginį, bet ir Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleva turi dar vieną, lygiai tokį patį.

Abu gali skambinti, siųsti trumpąsias žinutes ir elektroninius laiškus judėdami mieste, nes šių telefonų baterija gali atlaikyti penkias valandas pokalbių. Jame taip pat yra SOS mygtukas, skirtas išsiųsti nelaimės skambutį esant dideliam pavojui.

 

CNN teigimu, telefonas, kurį du Ukrainos lyderiai naudoja siekdami išvengti Rusijos sekimo ir kibernetinių atakų, gali būti „Iridium 9575 A“, kuris dažniausiai naudojamas Baltuosiuose rūmuose ir kurio tinklą sudaro 66 palydovai, esantys maždaug 780 kilometrų virš žemės paviršiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(4)
(62)

Komentarai ()