[Žinios trumpai] Ukrainoje „Wagner“ samdiniai gavo į skudurus, duomenys perduoti Tarptautiniam Teisingumo Teismui  ()

Ukraina visus įrodymus perdavė Tarptautiniam Teisingumo Teismui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojai planavo pasikėsinimą į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir ministrą pirmininką Denisą Šmyhalą.

Apie tai interviu CNN pasakojo Ukrainos gynybos ministro patarėjas Markianas Lubkivsky.

„Jie norėjo nužudyti Ukrainos vadovybę: mūsų prezidentą ir ministrą pirmininką. Toks ir buvo tikslas, dėl ko dalis jų ir buvo nesėkmingai išsiųsti į Ukrainą“, – sakė A. Lubkivsky ir pridūrė, kad visi įrodymai buvo pateikti Tarptautiniam Teisingumo Teismui.

Gynybos ministro patarėjas pažymėjo, kad Ukrainos žvalgyba sekė kovotojus Ukrainoje ir užsienyje, keli iš jų buvo likviduoti šalies viduje.

Anksčiau Michailas Podoliakas sakė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau išgyveno daugiau nei dešimt pasikėsinimų į savo gyvybę.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, kovo 20 d. į Ukrainą atvyko kita kovotojų grupė, siejama su Putinui artimu Rusijos propagandistu ir „Wagner“ savininku Jevgenijumi Prigožinu. Pagrindinė nusikaltėlių užduotis – panaikinti aukščiausią karinę-politinę Ukrainos vadovybę.

 

Vyriausiasis Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos direktoratas priminė, kad  „Wagner“ yra Rusijos karinė struktūra, aprūpinta samdiniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: