[Žinios trumpai] NATO aprūpins Ukrainą nauja ginkluote: Europa tokio žiauraus karo masto nematė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų  ()

NATO suteiks Ukrainai ginklų apsiginti nuo naujo Rusijos armijos puolimo, kurio tikimasi po kelių savaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per spaudos konferenciją balandžio 5 d. Briuselyje, praneša Censor.NET, remdamasis zn.ua.

Jis pabrėžė, kad Aljansas aprūpins Ukrainą įranga, kuri veiksmingai atgrasys nuo Rusijos puolimo.

Stoltenbergas sprendimą aprūpinti Ukrainą ginkluote gynybai paaiškino žvalgybos ir sekimo duomenimis, kurie patvirtina, kad Rusijos kariai persigrupuoja, papildo personalą ir aprūpina savo dalinius bei įrangą ištekliais naujam didelio masto puolimui Donbase po kelių savaičių.

„Matome reikšmingą Rusijos kariuomenės judėjimą iš Kijevo. Jie persigrupuoja, persiginkluoja ir nukreipia dėmesį į rytus. Artimiausiomis savaitėmis tikimės tolesnio Rusijos postūmio rytų ir pietų Ukrainoje, bandant užimti visą Donbasą ir sukurti sausumos tiltą į okupuotą Krymą“, – sakė Stoltenbergas.

Stoltenbergo teigimu, ginkluotės sistemos, kurias NATO ir sąjungininkai jau suteikė Ukrainai, įrodė savo efektyvumą. Jis pabrėžė, kad Europa tokio žiauraus karo masto nematė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

 

„Tai, ką dabar matome, yra karo masto žiaurumas, kokio Europoje nematėme nuo Antrojo pasaulinio karo. Ir tai labai rimta. Tai baisu ir, žinoma, sukelia kančių Ukrainos žmonėms. Bet tai taip pat pavojinga mums visiems“, – sakė Stoltenbergas.

Jis taip pat pažymėjo, kad NATO mato Putino nepagarbą teisės viršenybei, tarptautinėms taisyklėms ir nepagarbą pagrindinėms žmogaus teisėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()