Kraupiau nei Bučos žudynės: Ukraina įspėja, kad šiame mieste Rusijos kariai išžudė dar daugiau žmonių  ()

Ukraina skelbia, kad netoli Kijevo esančiame Borodiankos mieste gali būti dar daugiau nužudytų žmonių nei Bučoje, kur Rusijos kariai žiauriai išžudė šimtus civilių. Rusijos kariams pasitraukus iš Bučos paaiškėjo, kad mieste buvo kankinami ir žudomi žmonės, o šokiruojantys kadrai iš vietos sukrėtė visą pasaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvydus tokius vaizdus pasaulyje dar garsiau pradėta kalbėti apie Rusijos karo nusikaltimus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėdamas apie Bučą antradienį teigė, kad kituose šalies miestuose, kuriuos buvo užėmę rusai, žuvusių skaičiai gali būti dar didesni, rašo „The Business Insider“.

„Jau dabar yra informacijos, kad Borodiankoje okupantų aukomis tapo dar didesnis žmonių skaičius. Tas pats – ir kai kuriuose kituose išvaduotuose miestuose“, – sakė V.Zelenskis.

Borodiankoje iki Rusijos invazijos gyveno apie 13 tūkstančių žmonių.

„Daugybėje išvaduotų Kijevo, Černihovo rajonų ar Sumų regionų kaimų okupantai vietiniams darė tokius dalykus, kokių jie nematė net ir per nacių okupaciją prieš 80 metų. Okupantai turės už tai atsakyti“, – sakė V.Zelenskis.

Ukraina pranešė, kad Bučoje išvykus Rusijos kariams rasta apie 300 nužudytų civilių. Pasak V.Zelenskio, po nuodugnesnio tyrimo šie skaičiai tik didės.

Ukrainos generalinė prokurorė Irina Venediktova irgi patvirtino, kad Borodiankoje gali būti didesnis mirčių skaičius nei Bučoje.

 

„Siaubingiausia situacija su civilių aukomis yra Borodiankoje, – Ukrainos televizijai sakė ji. – Apie Borodianką kalbėsime atskirai. Ten yra dalykų, apie kurios mes privalome kalbėti.“

V.Zelenskis Rusijos veiksmus vadina genocidu.

Jo patarėjas Oleksijus Arestovičius teigė, kad Bučoje rusai į pakaušį šaudė surištus žmones. Pranešta, kad buvo prievartaujamos, o tada žudomos moterys.

JAV prezidentas Joe Bidenas V.Putiną dėl vaizdų Bučoje pavadino karo nusikaltėliu ir iškart įspėjo, kad planuoja dar daugiau sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()