[Žinios trumpai] Prasidėjo pirmasis pasaulinis kibernetinis karas: nulaužtos visos didžiausios informacinės sistemos  ()

Rusijos invazija į Ukrainą sukėlė didelę konfrontaciją ir kibernetinėje erdvėje. Ukraina, kartu su pagalbininkais iš viso pasaulio, vykdo kibernetines atakas prieš Rusiją. Ir pasiekia nemažai pergalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitmeninės transformacijos ministras ir Ukrainos vice-ministras pirmininkas Michailo Fedorovas viename interviu teigė, kad kibernetinių atakų mastas yra toks platus, kad tai būtų galima vadinti Pirmuoju pasauliniu kibernetiniu karu. 

„Šiandien jau vyksta Pirmasis pasaulinis kibernetinis karas. Daugybė specialistų veikia abejose pusėse - mes kalbam apie tūkstančius žmonių“, teigia Fedorovas.

Nors ir Ukraina patiria kibernetinių atakų, nuo invazijos kenčianti šalis pati turi nemažai pajėgių hakerių. „Šiandien mes turime prieigą prie daugiau nei septyniasdešimties Rusijos Federacijos piliečių duomenų bazių. Visos didžiausios Rusijos Federacijos informacinės sistemos buvo nulaužtos“, pasakojo Fedorovas.

Kibernetinės atakos prieš Ukrainą iš tikrųjų prasidėjo dar prieš invaziją. Ir tai buvo prognozuojama - buvo manoma, kad taip Rusija užtemdys informacinę erdvę, kad bent iš dalies sumažintų Ukrainos galimybes pasiruošti šalies puolimui. Tačiau netrukus įsijungė ir Ukrainos hakeriai su pagalbininkai iš viso pasaulio. Internete pasirodė nulaužtos karių duomenų bazės, kuriam laikui pranyko propagandiniai Rusijos puslapiai, strigo logistikos sistemų darbas. Rusiją, kaip teigiama, puola ir „Anonymous“ hakerių kolektyvas.

(58)
(2)
(56)

Komentarai ()