[Žinios trumpai] Serbija žaidžia už abi komandas? Ką tik susitariusi su Prancūzija dėl naikintuvų, iš Kinijos perka priešlėktuvines raketas (Video)  ()

Kinija Serbijai pristatė priešlėktuvinių raketų sistemas pagal Serbijos su Kinija pasirašytą sutartį, kurioje taip pat buvo numatyti bepiločiai orlaiviai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-12 [Žinios trumpai] Serbija žaidžia už abi komandas? Ką tik susitariusi su Prancūzija dėl naikintuvų, iš Kinijos perka priešlėktuvines raketas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Zhao Lijianas pirmadienį žurnalistams sakė, kad pristatymas yra dviejų šalių metinio bendradarbiavimo plano dalis, nėra nukreiptas į jokias trečiąsias šalis ir „nėra nieko bendra su dabartine padėtimi“.

Daugiau informacijos Zhao nepateikė.

Manoma, kad savaitgalį buvo pristatyta vidutinio nuotolio, mobilių, žemė-oras raketų FK-3 baterija. 2020 m. Serbija dėl raketų pasirašė sutartį, į kurią taip pat buvo įtrauktas Kinijos aviacijos mokslo ir technologijų korporacijos pagamintas ginkluotas bepilotis orlaivis CH-92.

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius, šeštadienį paklaustas, nepatvirtino FK-3 pristatymo, nors naujienų agentūros „The Associated Press“ praneštuose komentaruose pridūrė, kad antradienį arba trečiadienį pristatys „naujausią Serbijos kariuomenės pasididžiavimą“.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6223

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

FK-3 yra eksportinė žemė-oras raketų sistemos HQ-22 versija, kuri išlaiko didžiausią vietinės versijos 6 machų greitį, nors didžiausias jos nuotolis sumažintas nuo 170 kilometrų iki 150 kilometrų.

Raketos valdomos pusiau aktyviu radaro valdymu su antrine komandų valdymo funkcija. Pranešama, kad ji gali numušti balistines ir sparnuotąsias raketas, orlaivius, sraigtasparnius ir UAV.

 

Įprastą HQ-22/FK-3 sistemą sudaro radaras ir trys nešančiosios raketos, kuriose yra po keturias raketas. Manoma, kad kiekviena baterija vienu metu gali sekti šešis oro taikinius. HQ-22 pradėjo tarnybą Kinijos liaudies išlaisvinimo armijoje 2017 m.

Tuo pačiu, Serbija planuoja iš Prancūzijos pirkti 12 daugiafunkcinių naikintuvų „Rafale“, pirmadienį sakė prezidentas Aleksandras Vučičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()