[Žinios trumpai] Zelenskis paskelbė labai detalų sąrašą ginklų, kurių reikia, kad Ukraina laimėtų prieš Rusiją  ()

Zelenskis Vakarų šalims paskelbė aiškų ginklų, reikalingų Rusijai nugalėti, sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino pasaulio tautas daryti įtaką savo šalių lyderiams, kad jie skubiai aprūpintų Ukrainą sunkiąja artilerija, sunkiąja šarvuota technika, oro gynybos sistemomis ir orlaiviais Rusijos agresijai sustabdyti.

„Įvairūs ekspertai teigė, kad Rusijai įsiveržus Ukraina neištvers ilgiau nei savaitę. Mums ne tik pavyko sustabdyti Rusijos kariuomenę – mes ją atstūmėme! Tačiau mūsų karas toli gražu nesibaigė. Tai buvo tik pirmasis turas. Putinas ir jo armija keičia savo strategiją. Jie stiprina savo kariuomenę, siekdami dar labiau spausti Charkovą ir visą Donbasą, įskaitant Mariupolį“, – pabrėžė Zelenskis.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6398

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Putino propagandos mašina atvirai teigia, kad Europa yra „kitas logiškas taikinys“ po Ukrainos. Todėl arba Vakarai padės Ukrainai sustabdyti Putiną dabar, arba Putinas toliau plės savo Rusijos imperiją, žudydamas tūkstančius moterų ir vaikų. Jis tai jau padarė Mariupolyje, Charkove, Bučoje ir kituose Ukrainos miestuose“, – sakė šalies vadovas.

Anot jo, norint ir toliau didvyriškai ginti pasaulį nuo Rusijos agresijos, Ukrainai reikia konkretaus ginklų sąrašo, visų pirma:

  • artilerijos įrenginiai (kalibras 155 mm) ir amunicija;
  • kuo daugiau artilerijos sviedinių (kalibras 152 mm);
  • daugkartinio paleidimo raketų sistemos: „Grad“, „Hurricane“ arba amerikietiškas M142 HIMARS;
  • šarvuočiai (šarvuočiai, pėstininkų kovos mašinos ir kt.);
  • tankai (T-72, amerikiečių ar vokiečių atitikmenys);
  • oro gynybos sistemos (S-300, „Buk“ ar panašios modernios vakarietiškos oro gynybos sistemos);
  • karo aviacija.

 

„Prašome viso pasaulio susivienyti ir padėti mums kovoti su šia žiauria agresija. Duokite Ukrainai ginklų dabar, kad kartu nugalėtume šį blogį“, – sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: