Karo eigą stebintys ekspertai: pasigirdo kalbų, kad rusai Ukrainoje taikysis į kitą kryptį  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai teigia, kad Mariupolyje rusai po truputį perima uosto kontrolę. Jų teigimu, rusų pajėgų telkimas Donbase, aprūpinimas ir pergrupavimas būsimai plataus masto puolimo operacijai nėra baigtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vertindami situaciją Donbaso šiauriniame flange jie atkreipė dėmesį, kad Iziumo sektoriuje rusams kuriam laiko nuotykių užteko (trečiadienio tankų kuopos netektis), ir jie bent kuriam laikui nebekiša nosies.

„Ukrainiečiai naudojasi sąlyginiu orkų pasyvumu ir rengia pasalas agresoriaus aprūpinimo kolonoms. Maža to, Ukrainos SOP (Specialiųjų operacijų pajėgos) kelyje link Iziumo susprogdino tiltą kartu su orkų kolona“, – rašo jie.

Agresorius, pasak ekspertų, tęsia Popasnos, Rubižnojės, Severodonecko atakas, tačiau ir toliau nesėkmingai. Anot jų, pasigirdo kalbų, kad Iziumo sektorius – tai tik klaidinanti kryptis, o iš tiesų agresorius esmines pastangas nutaikys Popasnos – Severodonecko link.

„Jeigu taip, tuomet turėtume matyti orkų pajėgų koncentraciją ne trikampyje (gaila, ne Bermudų) Belgorodas – Kurskas – Voronežas, o, pavyzdžiui, Svatovo ar Starobilsko apylinkėse. Iš viešų šaltinių to nematome. Bet jei visgi tokią versiją keliantys būtų teisūs, tuomet tai reikštų, kad agresorius atsisako siekio kuo greičiau pasiekti operacinius tikslus, t.y. apsupti Donbaso grupuotę“, – vertina jie.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6398

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

„Locked N’ Loaded“ teigimu, net ir užėmus Severodonecką ir Popasną apie jokį greitą šiaurinio flango apsupimą kalbėti negalėtume.

„Žinoma, smūgiais iš Popasnos link Sloviansko ar vėliau Pokrovsko galima bandyti pjaustyti šiaurinį Donbaso flangą ir centrinę krypties dalį, tačiau tai bus ilgas procesas ir vargu, ar iki gegužės 9 d. tai yra įgyvendinama“, – svarsto jie.

 

Pietų flange, anot jų, Rusijos kariuomenė pasvarstė, kad kvailai gavosi: lindo tai per Velyka Novosilką, tai per Kurakhovą (šalia Marijinkos) ir šios atakos nedavė jokių rezultatų. Esą, pasvarstė, ir nusprendė tai padaryti vienu metu, gal gausis geriau.

„Kaip supratot – nesigavo“, – konstatuoja jie.

Kalbėdami apie padėtį Mariupolyje, karo ekspertai teigia, kad rusai po truputį perima uosto kontrolę, tačiau AzovStal ir kelios kitos pozicijos – atramos punktai – ginasi.

„Kelia juoką orkų propagandistų transliacijos apie ukrainiečių belaisvius. Vieni skiedžia apie tūkstančius paimtų į nelaisvę, kiti – apie šimtus. Išpūtę žandus aiškina, kad na, va, čia tie, kurie siuntė mūsų laivą ant trijų raidžių. Esą, jie dabar suprato, ką reiškia kautis prieš Rusiją. Mhm, kur gi ne. Kai Kijeve, Sumuose, Charkive, Mykolajive, Donbase gavai į skūrą, meti visas pastangas į Mariupolį, šturmuoji jį mėnesį laiko ir paimi keliasdešimt išsekusių gynėjų – tikrai turi kuo didžiuotis. Idiotai? Idiotai“, – rašo jie.

 

Pietų kryptyje rusai toliau stiprina gynybą aplink Chersoną bando pulti Oleksandrivką.

Tuo pačiu agresorius supranta grėsmę, jei ukrainiečiai nuo Kryvyj Riho išvalys sektorių palei Dnieprą link Chersono bus blogai, todėl imasi priemonių.

„Trečiadienį orkai prie Osokorivkos pradėjo kontrataką, jos rezultatai kol kas nežinomi“, – teigia jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: