[Žinios trumpai] Zelenskis pasakė, kas išgelbės Mariupolį: mįslingai užsiminė apie galimus Azovo pulko žingsnius  ()

Mariupolio išsaugojimas leis greitai pristatyti galingus ginklus ir veiksmingai derėtis. O miestą saugantys kariškiai – perkūnas priešams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-17 [Žinios trumpai] Zelenskis pasakė, kas išgelbės Mariupolį: mįslingai užsiminė apie galimus Azovo pulko žingsnius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokius pareiškimus interviu „Ukrainska Pravda“ sakė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis kalbėjo apie situaciją Mariupolyje, ryšį su apgultais kariškiais ir žingsnius, padėsiančius išgelbėti miestą.

„Situacija labai komplikuota, mūsų kariai blokuojami, sužeistieji blokuojami. Yra humanitarinė krizė, nėra maisto, vandens, vaistų. Tačiau vaikinai ginasi. Ir vienos padėkos neužtenka, nes derybų procesai tęsiasi. Tiesą sakant, pasitikėti derybininkais dėl Mariupolio negalima. Sutarėme, kad bus humanitariniai koridoriai. Jie norėjo paimti sužeistuosius, mūsų moteris ir vaikus, bet Rusija atsisakė“, – sakė Zelenskis.

Prezidentas taip pat sakė, kad valdžia nuolat palaiko ryšį su Ukrainos kariais, kurie užima pozicijas „Azovstal“ gamykloje.

Pokalbiai vyksta „skirtingu lygiu“. Zelenskio teigimu, Azovo kariai yra didvyriai, ir jie gali žengti „tam tikrus žingsnius“. Kas čia tiksliai turėta mintyje, prezidentas nepatikslino.

„Jie [Mariupolio gynėjai] žino, kad vykdo iki šiol galingiausią misiją. Taigi priešas jų bijo, nors priešo karių skaičius didesnis šešis kartus. Yra keli Mariupolio blokavimo ratai“, – tęsė Zelenskis.

Mariupolį, pasak prezidento, gali išgelbėti greiti ginklų pristatymai ir efektyvios derybos. Paliaubos labai reikalingos sužeistiesiems išvežti, bet tai priklauso nuo Rusijos noro.

 

„Jie siūlo mūsų žmonėms pasiduoti. Jie ten skirtingai elgiasi su mūsų kariuomene. Ir jūs tai puikiai žinote. Ir yra kariškių, kurie jų nekenčia ir vargu ar išlaikys juos gyvus. Taip, galbūt pasikartos Ilovaiskas (2014 m. tragedija vadinosi Ilovaisko katilu – UNIAN)“, – reziumavo Zelenskis.

Primename, kad anksčiau šią savaitę Mariupolyje pajėgas suvienijo „Azovas“ ir 36-oji jūrų pėstininkų brigada. Jie atliko rizikingą ir pavojingą operaciją, kurią vainikavo sėkmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(3)
(68)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: