[Žinios trumpai] „Mums turėtų būti gėda“ – britų generolas perspėja, kad NATO nėra pasirengusi karui prieš Rusiją  ()

Generolas seras Richardas Barronsas prieš parlamentinę Jungtinės Karalystės gynybos komiteto sesiją perspėjo - NATO nėra pasiruošusi karui su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO tiekia ginkluotę Ukrainai. Ji yra moderni ir labai naudinga, tačiau ir ji lėtai keliauja į susidūrimų vietas, nes NATO tiesiog nebuvo pasiruošusi didelio masto konfliktui.

NATO buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo, siekiant užtikrinti taiką Europoje ir Amerikoje. Natūraliai, ji tapo atsvara Sovietų sąjungai ir Rusijai. Dabar NATO turi 30 narių, prie kurių greitai gali prisijungti ir Švedija bei Suomija.  Ukraina nėra NATO narė, todėl NATO aktyviai į konfliktą nėra įsitraukusi, bet generolas Richardas Barronsas negali atmesti tokios galimybės, ypač jei Rusija užims didelę Ukrainos dalį.

„Būtų lengviau, jei būtume pasiruošę veikti tokiomis aplinkybėmis tokiu greičiu, kokiu reikės. Bet nesame“, teigė Barronsas. Generolas teigia, kad Putino žingsnis į NATO pakeistų aljanso poziciją, nes būtų aktyvuotas 5-asis NATO straipsnis. Tačiau to stengiamasi išvengti.

 

„Esu dėl to susirūpinęs ir tai yra pagrindinė priežastis, kodėl stengiamės išvengti karo tarp Rusijos ir NATO - NATO nėra pasiruošusi. Ir mums dėl to turėtų būti gėda“, sako generolas Barronsas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: