[Žinios trumpai] Generolas apie intriguojančius susitikimo užkulisius tarp Zelenskio ir JAV atstovų: susitarta dėl tokių dalykų, kurie sukels tikrą revoliuciją, Ukraina pati užsidarys dangų (Video)  ()

Ekspertas pasakojo, kokius ginklus Ukrainai perdavė sąjungininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) rezervo generolas majoras, buvęs SBU vadovo pavaduotojas 2014–2015 m., Saugumo reformų agentūros direktorius Viktoras Jagunas atskleidė informaciją apie šalių partnerių ginklų tiekimą Ukrainai.

Viskas, ko Ukrainai reikėjo, buvo suteikta, dalis jau yra Ukrainoje ir veikia gana efektyviai. Todėl, anot generolo, neseniai vykęs prezidento Zelenskio susitikimas su Anthony Blinkenu ir Lloydu Austinu pakrypo kita linkme.

Viktoras Jagunas apie tai kalbėjo interviu televizijos laidų vedėjui Volodymyrui Polujevui „Ukraina 24“ Youtube kanale.

„Šis susirinkimas buvo skirtas ne tiek nustatyti, ką galima duoti ar neduoti, kiek tam, kad būtų sukurta sistema, kas už ką bus atsakingas: kas už amuniciją, kas už artileriją, kas už logistiką. Tai labai svarbu. Tikiuosi, kad kitą savaitę visi dokumentai pagaliau bus pasirašyti, suderinti ir pradės veikti tikrasis lendlizas“, – sakė jis.

Ši programa numato, kad kai kurios šalys sumokės už ginklus Ukrainai. Pavyzdžiui, Vokietija, kuri neturi pakankamai savo ginklų, bet turi pinigų.

Jagunas mano, kad Zelenskio susitikimas su JAV atstovais buvo skirtas susitarti dėl visų šių punktų.

 

Generolas taip pat papasakojo, ką iš tikrųjų jie Ukrainai perdavė. Visų pirma, tai galingos oro gynybos sistemos, galinčios sustabdyti priešo aviaciją.

Su tokiomis sistemomis Ukraina gali pati užsidaryti oro erdvę: „Šios sistemos iš tikrųjų galingos, kad galėtų aprėpti mūsų didžiuosius miestus, kai kuriuos infrastruktūros objektus, atomines elektrines. Objektai, kuriuos pažeidus tikrai gali kilti arba ekologinė, arba sisteminė pasaulio katastrofa, įskaitant užtvankas, kažkokias perėjas. Visa tai reikia nuslėpti, o oro gynyba dabar yra įtraukta ir veikia“.

„Kitas svarbus Ukrainos klausimas šiandien – perėjimas prie mums nebūdingų kalibrų. Ukrainos amunicija yra sovietinė ir nebegaminama šalyse, į kurias kreipiamės. Dabar esame aktyviai aprūpinti tais kalibrais, į kuriuos turėjome pereiti ateityje, tarp jų ir 155 mm kalibro. Taigi karas paspartino šį procesą“, – sako Jagunas.

 

„Dabar mes jį aktyviai naudosime, nes turime šią amuniciją. Taip pat kalbame apie aukštųjų technologijų reikmenis, pvz., žudikus dronus, ir jie daug efektyviau dirbs su tais taikiniais, į kuriuos galime šaudyti. Tai tik sunkioji artilerija, kuri gali pakreipti karo eigą“, – reziumavo generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(3)
(135)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: