[Žinios trumpai] Sankcijos veikia – Rusijos IT milžinės desperatiškai ieško net naudotų serverių, visiškai stabdo plėtrą  ()

Vakarams pritaikius ekonomines sankcijas, jų poveikį jau pajuto didžiosios Rusijos IT kompanijos, tokios kaip paieškos sistema „Yandex“ ar socialinis tinklas „Vkontakte“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinis dw.com cituoja leidinyje „Komersant“ pasirodžiusį straipsnį. Pasak leidinio pašnekovų – „Rusijos rinkoje tapo nebeįmanoma įsigyti netgi naudotos užsienietiškos kompiuterinės technikos. Ji buvo išgraibstyta dar kovo pradžioje, nežiūrint į virš debesų pakilusias kainas“.

Su rusiška kompiuterine technika irgi nekokie reikalai. Rusiškos gamybos serveriuose naudojamų procesorių „Baikal“ ir „Elbrus“ atsargos baigia išsekti, o naujų procesorių gamyba ir tiekimas nėra stabilūs ir tvirti.

Kompanija „Vkontakte“ laišku kreipėsi į Rusijos ministeriją, atsakingą už skaitmeninių technologijų vystymą. Jame buvo prašoma padėti įsigyti dešimtis tūkstančių serverių, tam, kad būtų galima užtikrinti kompanijos teikiamų paslaugų palaikymą bei vystyti esamą IT infrastruktūrą. Ministerija patvirtino laiško gavimo faktą ir informavo, kad „yra dedamos visos pastangos valstybinius ir komercinius sektorius aprūpinti rusiška kompiuterine technika“. Kartu ministerija pabrėžė, kad „nėra regimų priežasčių nerimui. Visos kompanijos dirba pagal planą, tiekimo problemų nėra užfiksuota“.

 

Nors ministerija problemų ir nemato, panašu, kad realybėje su jomis tenka susidurti ir „Yandex“. Interneto milžinė jau pristabdė daugelį, anksčiau planuotų naujų ir eksperimentinių paslaugų, vystymų tiek Rusijos viduje, tiek užsienyje. Bet, antrindama kompanijai „Vkontakte“, viešai teigia, kad šiuo metu jokio trūkumo nejaučia ir gali teikti paslaugas pilna apimtimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(5)
(14)

Komentarai ()