[Žinios trumpai] Vienas prie ilgo stalo - Armėnija, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikija ir Baltarusija atsakė į kvietimą prisijungti prie Ukrainos puolimo  ()

Rusija pyksta ant NATO, bet irgi priklauso kariniam aljansui. Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija be Rusijos dar priklauso Armėnija, Baltarusija, Kazachstanas, Kirgizija ir Tadžikija. Kur tos šalys Ukrainos puolime?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, bent jau dėl vienos klausimų nekyla - Baltarusija leido Rusijai naudoti savo teritoriją Ukrainos puolimui, tiekė logistinę paramą. Tačau kitų prie Rusijos nematyti.  Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) narės neišreiškė jokio noro prisijungti prie Ukrainos puolimo, nors Ukrainos žvalgyba teigia, kad Rusija jas kvietė.

„Nepaisant Rusijos Federacijos raginimų, KSSO narės nenori priimti sprendimo dalyvauti taikos palaikymo operacijose už savo šalių ribų. Net ir vadinamose Donecko ir Luhansko respublikose“, teigiama pranešime. „KSSO narės gali svarstyti ribotų dalinių dislokavimą Rusijos Federacijos ar Baltarusijos teritorijose, bet tik po oficialaus Ukrainos paskelbimo apie puolimą tose šalyse“. Kitaip tariant, KSSO šalys gintų viena kitą, bet neprisidėtų prie vienos iš savo narių agresijos.

Balandžio 15 dieną Kazachstano gynybos ministras Ruslanas Žaksilikovas teigė, kad negavo jokio prašymo į Ukrainą pasiųsti savo karius. Jis teigė, kad paskutiniame KSSO susitikime dalyvavimas kare Ukrainoje nebuvo svarstomas.

Nei viena Rusijos KSSO partnerė nepripažįsta Luhansko ir Donecko respublikų nepriklausomybės. Tik Kirgizija pripažino neteisėto 2014-ųjų Krymo referendumo rezultatus.

 

Kas yra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO), kurios „pagalbos“ sulaukė Kazachstano prezidentas: tarp jų ir baltarusių karių (Foto, Video)

(119)
(0)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: