[Žinios trumpai] Prie Černobajevkos masinis buriatų ir „kadyrovcų“ susišaudymas – grobio nepasidalijimas tik viena iš priežasčių  ()

Buriatai ir čečėnai surengė susišaudymą Chersono srityje: jie negalėjo pasidalyti grobio. Tuo pačiu metu dar viena susirėmimo priežastis – pirmųjų nenoras vykdyti puolamąsias karines operacijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-30 [Žinios trumpai] Prie Černobajevkos masinis buriatų ir „kadyrovcų“ susišaudymas – grobio nepasidalijimas tik viena iš priežasčių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotoje Chersono srities dalyje įvyko susišaudymas tarp įvairių rusų okupantų etninių grupių atstovų – čečėnų ir buriatų.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Kiselevkoje (Chersono srities Černobajevkos kaime) įvyko susišaudymas tarp buriatų ir čečėnų. Nakties incidente pasižymėjo daugiau nei 50 dalyvių iš kiekvienos pusės. Tikslus sužeistųjų ir žuvusiųjų skaičius kol kas nežinomas“ – sakoma žinutėje.

„Visų pirma, konflikto priežastys yra buriatų nenoras vykdyti puolamąsias karines operacijas ir „nelygios teisės“ lyginant su čečėnais. Pastarųjų visiškai nėra priekinėje linijoje, o užnugaryje lieka išskirtinai kaip „apsauginiai būriai“. Jų užduotis – paskatinti okupanto dalinius imtis aktyvių veiksmų. Tai yra atidengti ugnį į tuos, kurie bando trauktis“, – rašoma pranešime.

Kartu dar viena susirėmimo priežastis – netolygus grobio pasiskirstymas, nes pagrindinę „naudą“ iš grobstymo gauna tie patys čečėnai.

Žvalgyba taip pat praneša, kad dėl nenoro dalyvauti puolimo operacijose okupuotoje Zaporižios srities Fedorovkoje kilo konfliktas tarp Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadų ir personalo. Visų pirma, rusai skundžiasi vietos gyventojams dėl apgaulės pasirašant sutartis ir gaunant sutikimą dalyvauti karo veiksmuose.

 

„Paaiškėjo, kad Rusijos kariams buvo pažadėta operacija pagal „Krymo scenarijų“. Tai yra Ukrainos pasipriešinimo nebuvimas, būsto skyrimas okupuotose teritorijose ir rami tarnybos eiga“, – nurodė žvalgybos agentūra.

„Daugelis rusų, pamatę tikrą vaizdą, atsisakė tęsti tarnybą, dėl to kilo konfliktas, kurio išsiaiškinti atvyko FSB atstovai. Dalis karių po apklausų buvo išvežti nežinoma kryptimi. Į tarnybos vietą jie negrįžo“, – rašoma pranešime.

Susišaudymas tarp čečėnų ir buriatų: Arestovičius papasakojo, kas laimėjo kovą dėl grobio

 

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius kalbėjo apie susišaudymo tarp buriatų ir čečėnų Chersono srityje rezultatus. Apie tai buvo kalbama „Feygin Live“ eteryje.

„Černobajevkoje susišaudė buriatai ir „kadyrovcai“. Dėl klausimo, kaip dalinsis grobį, ir, kas eis į priešakinę liniją. Buriatai laimėjo, sako jie. Visada jais tikėjau. O „kadyrovcai“ yra „TikTok“ kariai, jei jų nefilmuoja, jie kaunasi labai blogai“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(1)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: