[Žinios trumpai] Baltarusiams išjungtas internetas, tai padarė KGB ir FSB, skelbiama priežastis  ()

Jau mėnesį dalyje Baltarusijos neveikia internetas. Ištisuose regionuose žmonės negali prisijungti. Kai internetas veikia, jis veikia prastai. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgyba teigia, kad taip Rusija stengėsi neleisti žmonėms dalintis informacija apie invazinių pajėgų judėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą internetas Baltarusijos pietuose pradėtas riboti balandžio 1 dieną. Manoma, kad Baltarusijos interneto vartotojai nuo ryšio atjungiami Rusijos FSB ir Baltarusijos KGB pastangomis.

„Pasak Ukrainos žvalgybos, specialiosios pajėgos koordinuoja žmonių atjungimą nuo interneto. Baltarusijos KGB ir Rusijos FSB bando apriboti šalies patriotus ir neleisti informacijai apie Rusijos karinės technikos judėjimą plisti socialiniuose tinkluose“, teigiama pranešime.

Interneto sutrikimai Baltarusijos pietuose ir pietryčiuose rodo, kur technika judėjo. Nuo Kyjivo atitrauktos Rusijos pajėgos pajudėjo į Baltarusiją, o tada - į rytus. Tikriausiai Rusija ir Baltarusija nenorėjo, kad žmonės fiksuotų ne tik šį judėjimą, bet ir pavogtus daiktus bei akivaizdžius praradimus.

 

Interneto ryšys buvo sutraukytas ir Ukrainoje. Šiuo metu stengiamasi atkurti interneto ryšį Zaporižės ir Chersono regionuose.

(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: