[Žinios trumpai] Netoli Gyvačių salos „Bayraktar“ sunaikino okupantų katerius, paaiškėjo, ką jie čia veikė ir kaip bandė pabėgti (Video)  ()

Ukrainos dronas „Bayraktar“ netoli Gyvačių salos, pagarsėjusios Rusijos invazijos pradžioje, sunaikino du rusų „Raptor“ klasės katerius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-02 [Žinios trumpai] Netoli Gyvačių salos „Bayraktar“ sunaikino okupantų katerius, paaiškėjo, ką jie čia veikė ir kaip bandė pabėgti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Raptor“ klasės kateriai idealiomis sąlygomis gali pasiekti net 89 km/val. greitį. Toks 16,9 metrų ilgio laivas gali turėti tris kulkosvaidžiu, o reikalui esant gali gabenti ir 20 karių. Rusija iš viso turėjo 17 tokių „Raptor“ klasės katerių, dabar turi tik 3.

Pirmą „Raptor“ katerį Ukraina sunaikino kovo 21 dieną prie Mariupolio. Tiesa, Rusija teigia, kad kateris buvo tik apgadintas ir grįš į tarnybą. Tačiau du „Raptor“ klasės kateriai, kuriuos netoli Gyvačių salos užpuolė „Bayraktar“, Ukrainai problemų tikrai nebekels.

„Raptor“ kateriai toje vietoje tyrinėjo Dunojaus žiotis. Į šiaurė nuo šios vietos - Odesa ir Padniestrė. Tikriausiai kateriai žvalgėsi į potencialias išsilaipinimo vietas ir ukrainiečių galimybes gintis.

„Pajutę pavojų, priešo kateriai atsitraukė link Gyvačių salos, bet ir ten „Bayraktar“ juos surado. Taikliais smūgiais „Raptor“ klasės kateriai buvo nusiųsti į rikiuotę prie kreiserio „Moskva“, skelbiama pranešime.

Šie smūgiai Rusijai yra labai skaudūs, nes „Raptor“ klasės katerių ji neturi daug. Be to, tai - savotiškas pasididžiavimas - juk „Raptor“ kateriai, bent jau rusų akyse, yra tokie manevringi ir pažangūs. Jau vien ko verta giroskopu stabilizuota opto-elektroninė taikymosi ir ugnies kontrolės sistema 14,5 mm kulkosvaidžiui, leidžianti taikliai šaudyti ir greitai skriejant per bangas. „Raptor“ klasės kateriai naudojami tik nuo 2015 metų. Rusija jau neteko daugiau nei 17 % savo turimos „Raptor“ flotilės. Prieš invaziją buvo skaičiuojama, kad Rusija Juodojoje jūroje turi 3-4 tokius katerius. Ukraina sudaužė 3.

(58)
(2)
(56)

Komentarai ()