[Žinios trumpai] Į superginklų lenktynes jungiasi ir JAV - sėkmingai išbandė hipergarsinę raketą (Video)  ()

Praėjusį savaitgalį į Kalifornijos dangų pakilo bombonešis „Boeing B-52H“. Tai nėra neįprastas vaizdas, bet šįkart legendinis „Stratofortress“ iškėlė ypatingą ginklą - „AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

AGM-183A - tai hipergarsinė sparnuotoji raketa. Atsikabinusi nuo bombonešio ji šovė į priekį ir netrukus lėkė 5 kartus greičiau už garsą. AGM-183A yra „Lockheed Martin“ kūrinys, mūšiuose galinti naikinti gerai saugomus taikinius. Ypač tuos, kuriuos reikia pašalinti skubiai.

Hipergarsinius ginklus naudoja ir kuria ir Kinija bei Rusija. Panašu, kad tai - nauja ginkluotės rūšis, kurioje supervalstybės ir Rusija varžysis tarpusavyje. Hipergarsinių raketų privalumas yra tai, kad jų beveik neįmanoma numušti konvencinėmis priemonėmis. Tai reiškia, kad jos efektyviai naikins ir gerai saugomus taikinius. JAV žvalgyba teigia, kad Rusija Ukrainoje jau naudojo hipergarsines raketas.

 

JAV, Jungtinė Karalystė ir Australija bendradarbiaus hipergarsinių raketų kūrime.

Teigiama, kad savaitgalio bandymas įvyko be trikdžių. Tai - gera žinia, nes ankstesni AGM-183A raketos bandymai buvo sudėtingi. Balandį AGM-183A apskritai atsisakė skristi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai ()