[Žinios trumpai] Putinas patenkintas, kad kai kurios Vakarų kompanijos paliko Rusiją - kokia tokio džiaugsmo priežastis?  ()

Prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad džiaugiasi, kad kai kurios užsienio bendrovės paliko Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tokiu žingsiu džiaugiasi, nes jų vietą gali užimti vietinis verslas, ir perspėjo Vakarus, kad Maskva vis tiek ras būdų įsigyti pažangių technologijų ir prabangos prekių.

Putinas invaziją į Ukrainą laiko lūžiu Rusijos istorijoje: Maskvos sukilimą prieš JAV, kuris, jo teigimu, žemino Rusiją nuo 1991-ųjų Sovietų Sąjungos žlugimo. Ukraina sako, kad kovoja už savo išlikimą.

Be karo mirties ir siaubo, konfliktas ir Vakarų bandymas izoliuoti Rusiją kaip bausmę stabdė pasaulio ekonomikos augimą ir sukėlė infliacijos bangą, kylant grūdų, aliejaus, trąšų ir energijos kainoms.

Nuo karo pradžios daugybė stambių užsienio investuotojų – nuo BP iki „McDonald's“ – pasitraukė tuo metu, kai Rusijos ekonomika susiduria su didžiausiu nuosmukiu nuo Sovietų Sąjungos žlugimo.

Vaizdo įrašu kalbėdamas su buvusių Sovietų Sąjungos valstybių lyderiais Putinas šmaikštavo, kad prabangos, pavyzdžiui, oligarchų ir organizuto nusikalstamumo atsstovvų pamėgtą „Mercedes“ vis dar bus galima įsigyti, nors jis pripažino, kad jie gali būti šiek tiek brangesni.

Putinas sakė, kad Rusijai vis dar reikia prieigos prie pažangių išsivysčiusių ekonomikų technologijų.

 

„Mes nesiruošiame nuo to atsiriboti – jie nori mus šiek tiek išspausti, bet šiuolaikiniame pasaulyje tai tiesiog nerealu, neįmanoma“.

Jis nepaaiškino, kaip Rusija ras būdų išlaikyti prieigą prie vakarietiškų komponentų ir programinės įrangos.

Putinas pažadėjo, kad Vakarų bandymai izoliuoti Rusiją žlugs, sakydamas, kad išsivysčiusios ekonomikos kovoja su infliacijos spirale, nutrūkusiomis tiekimo grandinėmis ir maisto krize, kai pasaulinės ekonominės galios centras persikėlė į Aziją.

Vakarų sankcijos pakurstė Rusijos infliaciją ir nutraukė tiekimo grandines, nors Putinas teigė, kad šalis susitvarko gerai ir Rusija nusisuka nuo Vakarų Kinijos, Indijos ir kitų jėgų naudai.

 

„Mūsų verslų atstovai susiduria su problemomis, žinoma, ypač tiekimo grandinių ir transporto srityje. Tačiau nepaisant to, viską galima koreguoti, viską pastatyti naujai", – sakė V. Putinas.

„Neišvengsime nuostolių tam tikrame etape, bet tai savotiškai padeda sustiprėti. Bet kokiu atveju tikrai įgyjame naujų kompetencijų, pradedame koncentruoti savo ekonominius, finansinius ir administracinius resursus į proveržio sritis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()