[Žinios trumpai] Vokietijoje jau pradedama baimintis, kad jei Ukrainoje laimės Rusija – kaltė bus suversta Berlynui  ()

Vokietijos vyriausybė per pastarąsias devynias savaites sumažino karinę paramą Ukrainai iki minimumo, rašo Vokietijos žiniasklaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-29 [Žinios trumpai] Vokietijoje jau pradedama baimintis, kad jei Ukrainoje laimės Rusija – kaltė bus suversta Berlynui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Miuncheno saugumo konferencijos vadovas Wolfgangas Ischingeris teigia, kad jei Putinui ir jo armijai pasiseks Ukrainoje, aišku, kas dėl to bus kaltas – Berlynas. 

Atitinkamą pranešimą jis paskelbė savo „Twitter“ puslapyje.

Ischingeris paragino Vokietijos valdžią peržiūrėti dabartinį požiūrį į karinę paramą Ukrainai: „Ši Rusijos pergalė yra nepaprastai pavojinga Vokietijos vaidmeniui. Mes neturime leisti, kad tai įvyktų – nei su Ukraina, nei su visa Vidurio Europa", - sakė jis.

Anksčiau Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad per pastarąsias devynias savaites Vokietijos vyriausybė sumažino karinę paramą Ukrainai. Pažymima, kad laikotarpiu nuo kovo 30 iki gegužės 26 dienos Ukraina iš Vokietijos vyriausybės gavo tik dvi partijas ginklų. Abiejose partijose buvo tik nedideli įrenginiai.

 

Pasak žurnalistų, kancleris Olafas Scholzas atsisako tiekti Ukrainai sunkiąją ginkluotę, pavyzdžiui, tankus ir šarvuočius, motyvuodamas susitarimais su NATO sąjungininkais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(27)
(-16)

Komentarai ()