[Žinios trumpai] Bidenas patvirtino - tuoj okupantai Ukrainoje bus naikinami tiksliais raketų smūgiais  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius anksčiau sakė, kad karą bus sunku laimėti be salvinių raketinių sistemų, tokių kaip M270 MLRS ar M142 HIMARS. Tačiau tokios sąlygos Vakarams tinka - Ukraina gaus, ko prašo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-01 [Žinios trumpai] Bidenas patvirtino - tuoj okupantai Ukrainoje bus naikinami tiksliais raketų smūgiais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino, kad Ukraina gaus raketų paleidimo sistemas, tokias kaip M270 MLRS ar M142 HIMARS. Atrodo, kad pirmiausia Ukrainą pasieks HIMARS, bet tai yra iš esmės tas pats ginklas, tik su ratine platforma. ATACMS raketomis ginkluota HIMARS ar MLRS gali naikinti ir už 300 km esančius taikinius, bet bent jau kol kas šios raketos Ukrainai nebus siunčiamos. Vietoje jų Ukraina gaus 80 km skriejančių raketų - būtent to Arestovičius ir prašė.

Kodėl ne ATACMS? JAV labai baiminasi, kad Ukraina naudos šias sistemas taikiniams Rusijos teritorijoje naikinti. Tai gali sukelti dar didesnę eskalaciją. Pavyzdžiui, Rusija gali nuspręsti Ukrainos karinius objektus naikinti ypatingai galingais ginklais. Arba naikinti ginklų pristatymo grandine už Ukrainos ribų. Tai yra labai rimtos baimės. Nors Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad amerikietiškos raketų sistemos nebūtų naudojamos Rusijos teritorijos atakoms, JAV nusprendė, kad Ukrainai tokių galimybių geriau apskritai neturėti. Bent jau tam, kad Rusija negalėtų kurti netikros vėliavos operacijų.

 

Į naują paramos paketą įtrauktos ne tik HIMARS sistemos, bet ir „Mi-17“ sraigtasparniai, „Stinger“ priešlėktuvinės raketos ir „Javelin“ prieštankinės raketos.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()