[Žinios trumpai] Ukraina išsiaiškino naujausius Putino įsakymus – yra du strateginiai tikslai ir kelios taktinės užduotys  ()

Pagrindiniai okupantų tikslai dabar – pasiekti geografines Luhansko ir Donecko sričių sienas ir atimti iš Ukrainos prieigą prie jūrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai eteryje pasakojo Ukrainos gynybos viceministrė Anna Malyar.

Yra Putino įsakymas eiti iki geografinių Donecko ir Luhansko sričių sienų, o tada judėti ir į pietus, ir į rytus. Jų užduotis – atimti iš mūsų prieigą prie dviejų jūrų. Tiesą sakant, jau yra problemų su Azovu ir laikinai okupuotomis teritorijomis aplink jį. Jie taip pat turi tikslą atimti iš mūsų prieigą prie Juodosios jūros“, – sakė Malyar.

Anot jos, šiandien pagrindinės kovos vyksta rytuose dėl dviejų tikslų.

Pirmasis – visiškai perimti Luhansko srities kontrolę iš Rusijos karių, antrasis tikslas – apsupti Ukrainos karius. Kol kas nei vieni, nei kiti nepasiekti, bet kovos įnirtingos“, – sakė gynybos viceministrė.

Malyar taip pat sakė, kad, remiantis oficialiais duomenimis, buvo sunaikinta daugiau nei 30 tūkstančių įsibrovėlių, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro priešui didžiulius nuostolius iš įrangos pusės.

„Tiesą sakant, jiems beveik pritrūko naujos technikos, nes matome, kad jie jau pradeda eksploatuoti, atgaivina seną 60-70-ųjų techniką“, – pridūrė gynybos viceministrė.

Mūšis dėl Donbaso gali būti paskutinis didelis Rusijos puolimas

 

Apie tai praneša leidinys „The New York Times“, išleidęs interaktyvią medžiagą su Ukrainos ir Rusijos karių pozicijomis ir pasiekimais fronto linijoje.

Straipsnyje rašoma, kad net ir po nesėkmingo bandymo užgrobti Kyjivą Rusijos vadovybė žengia ant seno grėblio, vienu metu išskirstydama savo pajėgas dideliame plote. Po mėnesio aktyvaus puolimo Donbase Rusijos kariuomenė gali tik „pasigirti“ užėmusi Popasną ir Mariupolį, tačiau abiem atvejais Ukrainos ginkluotosios pajėgos leido tai padaryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: