[Žinios trumpai] Rusija išsigando naujų Ukrainos ginklų: Juodojoje jūroje ryškūs pokyčiai  (1)

Juodojoje jūroje siaučia rusų karo laivai. Taip rusai užtikrina Ukrainos uostų blokadą. Be to, laivai vykdo ir sausumos taikinių atakas. Tačiau kaip praneša Odesos administracijos vadovas Sergejus Bračukas, šiuo metu rusų karo laivai traukiasi į okupuotą Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Laivų, kurie gali atakuoti Ukrainą sparnuotomis raketomis, skaičius Juodojoje jūroje sumažėjo. Dabar ten yra tik vienas laivas su sparnuotomis raketomis. Keli laivai atsitraukė į laikinai okupuotą Krymą“, teigia Bračukas. Jis teigia, kad kurį laiką Odesa nepatyrė apšaudymo.

Kas nutiko? Rusai išsigando fakto, kad Ukrainai siunčiama sunkioji ginkluotė, įskaitant priešlaivines raketas. Be to, rusai nežino, kada ir kokia ginkluotė Ukrainai pristatoma. Aišku, jie vykdo žvalgybą, bet vis tiek bijo pražiopsoti, kada Ukrainoje atsiras kokia nors raketinė sistema, kuri gali pašalinti dar vieną karo laivą.

Bračukas teigia, kad pastaruoju metu rusai Ukrainoje žūva dar greičiau nei anksčiau. Štai Usurijsko miesto administracija neseniai paprašė 100 papildomų vietų žuvusių karių laidojimui. Tai kartu patvirtina, kad Rusija į Ukrainą siunčia karius iš vargingesnių regionų - Usurijskas yra visai šalia Vladivostoko. Taip Rusija vengia didelių visuomeninių pasipriešinimų Maskvoje ir Sankt Peterburge ir gali toliau kurstyti mitą, kad Ukrainoje žuvo nedaug karių.

(79)
(4)
(75)

Komentarai (1)