[Žinios trumpai] Graikija aprūpins Ukrainą sunkiąja ginkluote – schemoje dalyvaus ir Vokietija  ()

Vokietija buvo kritikuojama už tai, kad vilkina sunkiosios ginkluotės pristatymą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija aprūpins Graikiją pėstininkų kovos mašinomis, kad Atėnų vyriausybė galėtų perduoti Ukrainai sovietinio tipo ginklus.

Tai antradienį po dvi dienas trukusio ES viršūnių susitikimo Briuselyje pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, cituoja „Reuters“.

„Pateiksime Graikijai vokiečių pėstininkų kovos mašinas“, – sakė jis ir pridūrė, kad su Graikijos ministru pirmininku jau buvo sudarytas atitinkamas susitarimas.

O. Scholzas nepateikė detalių, kokias pėstininkų kovos mašinas Berlynas perduos Graikijai ir kokius ginklus Atėnai perduos Kyjivui.

„Krašto apsaugos ministerijos sutvarkys detales ir greitai įgyvendins šį susitarimą“, – sakė jis.

Vokietijos leidinys „Welt” paskelbė dokumentus, kuriuose teigiama, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas buvo atsisakęs tiekti Ukrainai sunkiąją ginkluotę, pavyzdžiui, tankus ir šarvuočius, motyvuodamas susitarimais su NATO sąjungininkais. Tačiau nuo kovo pabaigos šalis beveik netiekė ir  lengvųjų ginklų.

 

Pagal sąrašą Vokietija gegužės viduryje atsiuntė 3000 prieštankinių minų ir 1600 specializuotų kryptinių prieštankinių minų. Tačiau pirmoje siuntoje, išsiųstoje į Ukrainą mėnesiu anksčiau, buvo tik atsarginės kulkosvaidžių dalys, padegamieji įtaisai, detonavimo virvės, radijo stotys, rankinės granatos, sprogstamieji užtaisai ir minos.

Ukrainos pusės teigimu, paskutinis priešlėktuvinės ir prieštankinės ginkluotės pristatymas iš Vokietijos įvyko daugiau nei prieš du mėnesius – kovo 25 d. Pagalbą sudarė 2000 „Panzerfaust 3“ raketų ir 1500 priešlėktuvinių raketų „Strela“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()