[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba parodė, kaip naudojamas amerikietiškas UAV „Puma“ – turi išskirtinę savybę (Video)  ()

Ukrainos gynybos ministerija praneša, kad Zaporižios kryptyje esantis oro žvalgybos padalinys sėkmingai naudoja įrangą, gautą iš JAV kaip karinę pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bepiločiai orlaiviai „Puma“ (angl. „Puma“ – „Pointer Upgraded Mission Ability“), galintys padaryti tai, ką iš visų bepiločių orlaivių gali tik „Bayraktar TB2“.

„Puma“ gali padaryti tai, ką gali tik „Bayraktar TB2“: paryškinti taikinius lazerio spinduliu, kad nukreiptų didelio tikslumo ginklus“, – praneša ministerija.

Be to, jis turi keturias kameras (dvi optines ir dvi infraraudonųjų spindulių). UAV yra įrengta optoelektroninė sistema „Mantis i45N“, kuri apjungia įprastines ir termovizines kameras, o tai leidžia aptikti priešą tiek dieną, tiek naktį.

 

„Ukrainos gynėjai sėkmingai baigė mokymus apie tokio tipo ginklų naudojimą ir jau dirba fronto linijoje“, – pranešė Gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()