Tai bus rimtas sukrėtimas: didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ bus atjungtas nuo SWIFT  (169)

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen pranešė, kad šeštąjame Europos Sąjungos (ES) sankcijų Rusijai pakete bus ir stambiausio rusiško banko „Sberbank“ (Сбербанк) pašalinimas iš SWIFT mokėjimų sistemos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-01 Tai bus rimtas sukrėtimas: didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ bus atjungtas nuo SWIFT  (169)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ji paskelbė spaudos konferencijos metu, po ES šalių viršunių susitikimo Briuselyje. Ilgai trukusių diskusijų metu, buvo sutarta dėl rusiškos naftos embargo.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad kitos į paketą įtrauktos priemonės irgi yra svarbios. Tai – „Sberbank“ pašalinimas iš SWIFT. „Sberbank“ - stambiausias Rusijos bankas, užimantis apie 37% rinkos, todėl jo pašalinimas - geras sprendimas“, - sakė Ursula von der Leyen.

„Taip pat yra suvaržymai europietiškoms draudimo bendrovėms drausti ir perdrausti rusiškus laivus. Įvairių verslo paslaugų teikimas rusiškoms įmonėms irgi yra uždraustas. Ir dar vienas labai svarbus sprendimas - uždrausti trijų Rusijos valstybinių žiniasklaidos priemonių veiklą ES, nes jos buvo tapusios dezinformacijos šaltiniais. Tai mes visi matėme pastaruosius kelis mėnesius“, - pridėjo EK pirmininkė.

Europos vadovų tarybos prezidentas Šarlis Mišelis dar papildė pranešimą, pasakydamas, kad ES išplės asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą. Bus įtraukti asmenys, kurie laikomi atsakingais už karinius nusikaltimus Ukrainoje.

 

Kaip žinoma, norinti priimti politinį sprendimą dėl rusiškos naftos embargo, ES teko įveikti šalių skeptikių pasipriešinimą. Buvo sutarta, kad bus uždrausta jūriniais keliais gabenama nafta - tai sudaro 75% Rusijos naftos eksporto. Išimtis buvo padaryta naftotiekiais pristatomai naftai. Vokietija ir Lenkija jau yra įsipareigojusios atsisakyti tokio naftos tiekimo iki metų pabaigos, tad naftos embargo priemonės apims maždaug 90% viso Rusijos naftos eksporto į ES.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai (169)

Susijusios žymos: