[Žinios trumpai] Visiškas fiasko: kaip rusai bandė „nuslėpti“ nepavykusį BMPT „Terminatoriaus“ debiutą karo lauke (Foto)  (1)

BMPT tanko pagalbinė mašina „Terminatorius“ ugnies krikštą atliko Rytų Ukrainoje. „Defense Express“ išanalizavo, kaip Rusijos propaganda bandė nuslėpti šį „stebuklingo ginklo“ (wunderwaffe) fiasko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-01 [Žinios trumpai] Visiškas fiasko: kaip rusai bandė „nuslėpti“ nepavykusį BMPT „Terminatoriaus“ debiutą karo lauke (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšyje prie Severodonecko (Ukraina) Rusijos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą panaudojo savo tankų pagalbinę kovos mašiną BMPT „Terminatorius“. Šie „nuostabūs ginklai“ neatlaikė Ukrainos artilerijos ugnies.

Nepaisant to, šis faktas neatbaidė Rusijos propagandinės žiniasklaidos, nors iš tikrųjų, nepaisant pastangų tai nuslėpti, ji buvo gerokai nusivylusi.

Vienas pirmųjų propagandistų, prabilusių apie pirmąją BMPT „Terminatoriaus“ kovą, buvo karo ekspertas Aleksejus Khlopotovas. Gegužės 27 d. jis apie tai parašė savo bloge.

Kaip matyti iš diskusijos, tinklaraštininkas susierzino, kad BMP-2, aprūpintas „Berezhok“ koviniu moduliu, pasirodė kur kas geriau nei „Terminatorius“.

Pirma, Khlopotovui nepavyko nufilmuoti pirmosios BMPT „Terminatoriaus“ kovos vaizdo įrašo. Taigi jis paskelbė tik tris ekrano kopijas ir keletą transporto priemonių nuotraukų po kovos. Ji buvo pažymėta kaip „išskirtinė medžiaga“ iš „Milinfolive“ kanalo.

 

Šio kanalo antraštė skamba: „Išskirtiniai kadrai iš fronto linijos netoli Severodonecko. BMPT „Terminatorius- 2" jau dalyvavo mūšyje. Kovotojų, dirbusių šalia transporto priemonių, komentarai yra patys teigiamiausi“.

Atsakydamas Khlopovas griežtai atsakė, kad „Milinfolive“ autoriai nelabai žino apie „Terminatoriaus“ ir „Terminatoriaus- 2“ dizaino skirtumus; kad tai buvo „Terminatorius“, o ne „Terminatorius- 2“, kuris liko tik „parodai skirta“ modifikacija.

 

Antra, yra faktas, kad kovos metu buvo iššaudoma visa amunicija. Ar tai tikrai geras ženklas? Tiesą sakant, tai rodo, kad BMPT „Terminatorius“ neturi pakankamai amunicijos atsargų tikroms kovoms. Dviems pabūklams skirta tik 850 sviedinių, o „klasikinėje“ pėstininkų kovos mašinoje BMP-2 – 500 sviedinių vienam pabūklui.

Kitas palyginimas – dviejuose BMP-2M, kuriuose sumontuoti „Berezhok“ moduliai, ginklų talpykloje yra žymiai daugiau šovinių nei turi vienas „Terminatorius“. Tai reiškia, kad 30 mm pabūklai turės 1000 šovinių (BMP-2M), palyginti su 850 šovinių („Terminatorius"), 8 valdomas raketas prieš 4 ir tiek pat automatinių minosvaidžių su tomis pačiomis atsargomis.

 

Be to, BMP-2M su „Berezhok“ turi 1,5 karto geresnius vertikalių kampų diapazonus nei jo „oponentas“ – 74 prieš 45 laipsnius.

Prieš dvidešimt metų, kai BMPT dar buvo kuriamas, jis turėjo pranašumą. Bet kai pasirodė „Berezhok“, šis pranašumas išnyko, nes du BMP taikikliai su termoviziniu stebėjimu yra geresnis pasirinkimas nei BMPT be termovizoriaus (taip, „Terminatoriuje“ termovizoriaus nėra).

Teoriškai BMPT yra saugesnis. Bet jei prieš jį būtų naudojamas modernus ginklas, ar tai būtų BMP, ar tankas, abu nukenčia vienodai gerai, kaip matėme iš ukrainiečių mūšių su rusais.

Tuo pačiu vienas BMPT kainuoja tiek pat, kiek du „klasikiniai“ tankai. Tai turėtų parodyti, kokia „veiksminga“ yra ši kovos mašina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai (1)