[Žinios trumpai] Vyksta kažkas keisto - jau 2 savaitės kaip dingo Rusijos vyriausiasis karo vadas  ()

Vyriausiasis Rusijos vadas Ukrainos kare generolas Aleksandras Dvornikovas nebuvo matomas dvi savaites, todėl kai kurie JAV pareigūnai spėja, kad jis galėjo būti atleistas iš pareigų, antradienį pranešė laikraštis „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvornikovas iš pradžių buvo paskirtas vadovauti Ukrainos „specialiąjai operacijai“ balandį, vykstant vadovybės sukrėtimui, kuris buvo plačiai interpretuojamas kaip Rusijos prezidento Vladimiro Putino prisipažinimas, kad Maskvos karo planas ankstesniais mėnesiais žlugo.

Dvornikovo paskyrimas sausumo pajėgų vadu turėjo tai pakeisti. Vienas pagrindinių jo tikslų buvo pagerinti koordinavimą tarp padalinių Ukrainoje, anksčiau pranešė BBC, remdamasi Vakarų pareigūnais.

Prieš Ukrainos karą Dvornikovas buvo pramintas „Sirijos skerdiku“ už Rusijos vaidmenį bombarduojant šalį remiant prezidentą Basharą al Assadą.

Ukrainos valdomos teritorijos Donbaso regione taip pat buvo stipriai bombarduojamos kaip dalis naujos Rusijos puolimo Dvornikovo valdymo metu – vienas miestas patyrė smūgius „200 kartų per valandą“, teigia Ukrainos pareigūnai.

Tačiau Dvornikovo pastangos dar nedavė reikšmingų rezultatų.

Rusijos invazija ir toliau strigo vadovaujant Dvornikovui, nes šalies lyderiai „nepajėgė pakeisti Rusijos armijos charakterio“, – „The Times“ sakė Amerikos įmonių instituto Kritinių grėsmių projekto direktorius Frederickas W. Kaganas.

 

Pagrindiniai Rusijos armijos trūkumai yra tai, kad jos antžeminiai daliniai nėra apmokyti priimti savarankiškus sprendimus mūšyje, o oro pajėgos neturi pranašumo Ukrainos oro erdvėje, rašo „The Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(4)
(43)

Komentarai ()