[Žinios trumpai] Vagių kariuomenė - Jungtinėje Karalystėje prisiglaudusi ukrainietė nuotraukoje pastebėjo savo daiktus ant rusų tanko  ()

Alina Koreniuk yra pabėgėlė, su vaikais šiuo metu prisiglaudusi Jungtinėje Karalystėje. Kaip ir visi ukrainiečiai, ji akylai stebi padėtį savo šalyje. Ne visos naujienos džiugina, bet viena nuotrauka labai nustebino - ant rusų tanko ji pastebėjo savo daiktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės pabaigoje Popasnoje darytoje nuotraukoje - Z raidėmis pažymėtas rusų tankas su kažkokiais daiktais ant viršaus. Nuotrauką Koreniuk parodė jos vyras, mat ji daryta vos 5 minučių atstumu nuo jų namų. Geriau įsižiūrėjusi Koreniuk pastebėjo, kad ant tanko - jos daiktai.

Ji atpažino „Disney“ patalynę, kurią pirko vaikams, raudoną antklodę ir kai kuriuos kitus daiktus. Koreniuk mano, kad rusų kariams patalai visai neįdomūs - jie nebuvo nei prabangūs, nei kažkuo labai išskirtiniai. Greičiausiai jie dengia ką nors vertingesnio - pavyzdžiui, televizorių.

Toje kartoninėje dėžėje - naujas boileris. Šeima jį nusipirko prieš karą, bet taip ir nespėjo įrengti. Tiesa, Koreniuk nėra nustebusi.

„Nes taip ir manėme, kad jie vogs viską, ko nesunaikino. Mes manėme, kad visi namai Popasnoje bus apiplėšti, mums visi taip sakė“, teigia Koreniuk.

 

Iš tikrųjų, rusų plėšimų ir prievartos prieš civilius tikėjosi visi, nes jie tai daro kone kiekviename konflikte. Ukrainos saugumo tarnybos perimtuose pokalbiuose toks elgesys yra pateisinamas pavogtus daiktus vadinant „kario grobiu“. Kartais tėvai savo tarnaujantiems sūnums nurodo ką vogti, kartais - žmonos pasakoja, kokių dovanų reikia į mokyklą besiruošiantiems vaikams. 

(10)
(3)
(7)

Komentarai ()