[Žinios trumpai] Okupuotame Melitopolyje nugriaudėjo keistas sprogimas - prasidėjo kolaborantų medžioklė?  ()

Melitopolio meras Ivanas Fedorovas teigia, kad per prieš porą dienų įvykusį sprogimą Melitopolyje buvo sužeisti du žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tie du žmonės - tai Terpenėje, vietovėje prie Melitopolio, valdžią užgrobusių kolaborantų atstovai. Dabar jie yra ligoninėje, mūsų didvyriai gydytojai jiems suteikė visą reikalingą pagalbą, pavojus jų gyvybėms negresia. Bet mes suprantame, kad kolaborantų medžioklė prasidėjo - rašistai anksčiau ar vėliau juos visus tikrai sunaikins“, teigia Melitopolio meras.

Ir taip - perskaitėte teisingai. Rusai, kaip mano Fedorovas, patys medžioja kolaborantus, kurie bendradarbiavo su okupacine valdžia. „Mes tai jau matėme Kryme 2014 metais. Tie, kurie gynė rusų kultūrą, rusų politiką, greitai dingo iš politinio elito radarų. Dabar šiuos ženklus matome mūsų teritorijoje“, teigia Melitopolio meras.

 

Kolaborantai gaudomi dėl to, kad nebėra naudingi. Rusai galimai baiminasi, kad jie spruks arba ims teikti informaciją ukrainiečiams.

Tiesa, nors Fedorovas mano, kad greičiausiai būtent tai ir vyksta, egzistuoja ir kitoks įvykių paaiškinimas. Gali būti, kad kolaborantus gaudo vietinis partizaninis judėjimas su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pagalba.

(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: